субота, 13. јун 2015.

U Srbiji se ne poštuju principi socijalne pravde

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da se u Srbiji ne poštuju principi socijalne pravde i
da je to ono što brine
"Zbog borbe za pravednije, humanije društvo upravo danas uspostavljamo još tešnju saradnju sa socijaldemokratama cele Evrope", naglasio je Bojan Pajtić na Kongresu Partije evropskih socijalista u Bidimpešti, saopštila je DS, prenosi Tanjug.
"Mi smo u vladama u kojima je Demokratska stranka učestvovala, imali prilike da vidimo i velike greške u procesu privatizacije pri kome se nije vodilo računa, ni o poreklu kapitala niti se dovoljno vodilo računa kako da se obezbede radna mesta" rekao je Pajtić i ocenio da je sada još nehumanija i lošija situacija.
Kako je rekao DS je na svojim greškama mnogo naučila ali i dodao da "međutim aktuelna vlast nije naučila ništa i danas se smanjuju plate i penzije, povećava cena struje, prodaje državno poljoprivredno zemljište strancima što je potpuno neprihvatljivo".
Predsednik DS se sastao i sa predsednikom Evropskom parlamenta Martinom Šulcom, predsednikom Partije evropskih socijalista, Sergejom Staniševim, predsednikom grupe socijaldemokrata u EP Đanijem Pitelom, kao i sa predsednicom ženske organizacije PES Zitom Gurmai i predsednikom Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoranom Zaevim.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/Politika/1948012/Pajti%C4%87%3A+U+Srbiji+se+ne+po%C5%A1tuju+principi+socijalne+pravde.html

Нема коментара: