среда, 13. април 2016.

Zašto Ljudmila Putin tvrdi da je Vladimir već dugo mrtav?

Iako se vest o tome pojavila pre oko godinu dana još nije otkriveno da li je navodna ispovest
nemačkim medijima bivše žene prvog čoveka Rusije, Ljudmile Putin, u kojoj tvrdi da je Putin mrtav i da ga je zamenio dvojnik - istina ili laž. Naime, intervju je navodno dat nemačkom listu "Velt", a može se pronaći na nemačkom, ruskom i engleskom jeziku.
Kada je objavljen odmah se pojavila i informacija da Ljudmila nije dala nikakav intervju za list "Velt". Pojedini mediji navode da je intervju bio podmetnut od strane ukrajinskih vlasti kao deo posebnog propagandnog rata protiv šefa Kremlja.
Evo šta je navodno Ljudmila Putin ispričala za nemački list.
- Moj suprug Vladimir Putin, na žalost, već je dugo mrtav. Njih ništa ne može zaustaviti. Bojim se da će sada ubiti mene i moje ćerke....

Putin me je tukao 

Naša porodica nije baš bila savršena. Kad sam se udala, bila sam zaljubljena u obaveštajca. Ali, stvarnost je bila sasvim drugačija. Putin je bio zao, okrutan čovek, tiranin. On me nikada nije smatrao osobom, jednostavno nije primećivao moje postojanje. Teško mi je da govorim o tome, ali Putin me je tukao, ponižavao, ismejavao me...

Ako želite da živite - morate da ćutite

- Ali, pakao koji je počeo nakon njegove smrti, teško je opisati. On je tada bio u teškom periodu. Sigurna sam da on nije hteo ništa da kaže, još više se povukao. Bio je nedostupan. Mesec dana pre smrti u toku noći, bez upozorenja je posetio ćerke. A onda je otišao u potpunosti, nestao. Onda smo jedne noći došli kući, i videli neke ljude unutra - neke od njih sam znala, neka sam videla prvi put. Sve su isprevrtali, pregledali su sve papire, svi zidovi u kući su razlupani bili. Rekli su mi samo jednu stvar: "Ako želite da živite - morate da ćutite - "ispovedila" se navodno Ljudmila za nemačke medije.

Dvojnik spolja isti kao Putin, ali iznutra...

- Nekoliko dana kasnije došao je njegov prvi dvojnik. Kasnije sam saznala da je ubistvo Vladimira pripremljeno unapred, da je eliminisan kada je prvi dvojnik blizanac bio gotovo spreman da zauzme njegovo mesto. Spolja je, naravno, bio vrlo sličan kao Putin - bila sam impresionirana. Ali to je sasvim druga osoba. 

Razvod mi je bio spas

- Oni su nekako uspeli da pronađu moje ćerke. I postavili su mi ultimatum – ili ću igrati ulogu odane supruge ili ja i ćerke više nećemo biti žive. Nisam imala izbora. Povukla sam se, pokušavajući da izbegnem događaje. Nekako smo uspeli da pobegnemo. "Razvod“ je bio je moj spas. Sada živim u inostranstvu, dobro sam. Ali bojim se šta se događa sa Rusijom - ispričala je navodno bivša žena Vladimira Putina.



http://www.kurir.rs/planeta/seksi-spijunka-ana-cepmen-ruska-mata-hari-napada-kamerona-hvali-trampa-clanak-2218947

Ruska Mata Hari napada Kamerona, hvali Trampa

Ona je počela da se oglašava na internetu o važnim svetskim pitanjima i tako stekla još veću popularnost
MOSKVA - „Kakav preokret. Zapadni mediji su preko skandala s ofšor kompanijama nišanili Vladimira Putina, a pogodili su Dejvida Kamerona“, napisala je Ana Čepmen (34), ruska špijunka.

Lepotica koju je FBI deportovao iz SAD zbog špijunaže otvorila je novi profil na Instagramu, privukavši veliku pažnju medija. Podsećamo, Kremlj je Anu odlikovao zajedno sa ostalim agentima nakon što su proterani u domovinu.

Čepmenova je komentarisala aferu „panamski papiri“, koja je iskorišćena za napad na ruskog predsednika, ali se obila o glavu britanskom premijeru.

Ana se osvrnula i na predizbornu kampanju u SAD. Navela je da će se Tramp i Vladimir Putin slagati i otopiti zategnute odnose između dve svetske supersile.

Podrška Rusiji

- Tramp će se slagati s Putinom. On je podržao ruske operacije u Siriji i iznenadio se zbog toga što Amerika podržava Ukrajinu. Promene u Americi su blizu - napisala je u poruci.

Ana se obrušila i na Hilari Klinton, favorita iz Demokratske stranke za predsedničku nominaciju.

Hilari stvorila IS

- Bivši gradonačelnik Njujorka Rudolf Đulijani okrivio je Hilari za nastanak Islamske države. Teško je to pobiti. U Reganovo vreme Amerika je stvorila uslove da nastanu talibani i Al Kaida. To je glavna zabava Amerike, oni stvaraju teroriste protiv kojih se posle bore - tvrdi ruska Mata Hari.

http://www.kurir.rs/planeta/seksi-spijunka-ana-cepmen-ruska-mata-hari-napada-kamerona-hvali-trampa-clanak-2218947


Ruska Nacionalna garda vežba za mogući "Moskovski Majdan"

Nacionalna garda dospela je u naslove širom Rusije zbog ovlašćenja da primenjuje silu, puca i lišava slobode na licu mesta, što se može videti i na snimku
Ruski predsednik Vladimir Putin iznenadio je javnost prošle nedelje kada je najavio formiranje novih bezbednosnih snaga - "Nacionalne garde". Svrha jedinice trebalo bi da bude borba protiv terorizma, organizovanog kriminala i "masovnih smetnji". To je mnoge navelo na pretpostavku da će Nacionalna garda u stvari biti korišćena da bi se ugušili eventualni protesti širom Ruske Federacije.

Nova jedinica već se sprema za takav scenario, što se može videti u video snimku treninga za suzbijanje demonstracija, na kojem jedinica vežba tehnike za kontrolu mase.
Video je objavila dididentska organizacija "Otvorena Rusija" koju je osnovao naftni tajkun Mihail Hodorovski.

Prema navodima organizacije vežba je  tajnosti održana nedaleko od Moskve.

Nacionalna garda dospela je u naslove širom Rusije zbog ovlašćenja da primenjuje silu, puca i lišava slobode na licu mesta, što se može videti i na snimku.


http://www.kurir.rs/planeta/video-procureo-brutalan-snimak-ruska-nacionalna-garda-vezba-za-moguci-moskovski-majdan-clanak-2218447


KRALJ JE MRTAV... 

Ruska naftna kompanija Rosnjeft postala je najveća ruska kompanija po tržišnoj kapitalizaciji, nakon što je pretekla gasnog giganta Gasprom, javlja Raša tudej.
Cene akcija Rosnjefta su na najvišem nivou otkako je 2006. godine započeto sa njihovim trgovanjem, zahvaljujući čemu je vrednost kompanije dostigla 51,7 milijardi dolara, u odnosu na tržišnu vrednost Gasproma od 51 milijardi dolara.Vrednost ruskog Gasproma je drastično smanjena zbog jačanja konkurencije na domaćem tržištu i pada cena energenata, navodi RT.
U istom periodu, Rosneft je ostvario rast, zahvaljujući preuzimanju aktiva bankrotirane naftne kompanije Jukos, kao i zajedničkog preduzeća koje je imao sa BP-om.
"Rosnjeft uvećava slobodan protok novca", izjavio je energetski analitičar kompanije Renesans kepital, dodajući da je Rosnjeftov slobodan protok novca porastao na 657 milijardi rubalja (9,9 milijardi dolara) u 2015. godini sa 596 milijardi rubalja iz 2014. godine.

http://www.srbijadanas.com/clanak/kralj-je-mrtav-gasprom-izgubio-tron-ovo-je-novi-bog-rusije-13-04-2016


Litvanija sastavil spisak nepoželjnih Rusa  

Litvanske vlasti napravile su spisak od 46 ruskih državljana koje će Litvanija proglasiti nepoželjnima u Evropskoj uniji zbog umešanosti u proces protiv ukrajinskog vojnog pilota Nađe Savčenko, koja izdržava zatvorsku kaznu u Rusiji.
Na spisku se nalaze imena sudija, tužilaca i istražitelja koji će narednih 10 godina biti nepoželjni na teritoriji Litvanije, rekao je litvanski ministar spoljnih poslova Linas Linkevičijus.
On je odbio da otkrije imena sa spiska i izrazio nadu da će taj potez Litvanije ohrabriti i druge zemlje EU da učine isto, ali je priznao da u Uniji još ne postoji saglasnost o primeni te mere.
Bivša pripadnica ukrajinskih vazduhoplovnih snaga Nađa Savčenko (34) otpočela je prošle srede novi štrajk glađu i žeđu kako bi primorala ruske vlasti da je izruče Ukrajini.
Ona je počela izdržavanje 22-godišnje zatvorske kazne na koju je osuđena posle šest meseci suđenja zbog umešanosti u ubistvo dvojice ruskih novinara na istoku Ukrajine.
Savčenkova je odbacila optužbe, tvrdeći da su je proruski pobunjenici uhapsili na teritoriji Ukrajine pre ubistva dvojice novinara, a zatim predali Rusiji.
Ukrajinske vlasti i ruski mediji izneli su pretpostavku da bi Kijev i Moskva mogli izvršiti razmenu zatvorenika, što bi omogućilo Nađi Savčenko da bude vraćena u Ukrajinu, gde je proglašena za nacionalnog heroja.

http://www.blic.rs/vesti/svet/slucaj-savcenko-litvanija-sastavil-spisak-nepozeljnih-rusa/b6d8l05


Opet na Ruse!

Vojnici Bundesvera i više drugih armija NATO i EU-članica počeli su u ponedeljak veliku vojnu
vežbu u severnim nemačkim pokrajinama Donjoj Saksoniji i Bremenu, saopštio je portparol komande u Garlštetu.
Radi se o jednom od najvećih manevara Bundesvera za nekoliko proteklih decenija.
Ove ratne igre nisu jedine koje su usmerene u pravcu Rusije. Još u oktobru prošle godine je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg jasno stavio do znanja na jednom ministarskom sastanku zemalja-članica Alijanse da je NATO spreman da u slučaju potrebe pošalje trupe u Tursku kako bi štitile teritoriju te zemlje, članice ovog vojnog saveza.

Turčin zavapio

Lane, u oktobru je turski ministar odbrane zavapio da je njegovoj zemlji hitno potrebna konkretna pomoć saveznika u jačanju protivvazdušne odbrane, a povod za ovaj apel bio je ulazak Rusije u sirijski konflikt.
Vojnici će sada u Nemačkoj vežbati kompleksne logističke i taktičke radnje u preraspodeli snaga iz vazduha, s mora i kopna u zamišljenoj operaciji. U trajanju od dve nedelje, u manevrima pod nazivom Džoint derbi 16 učestvovaće više od 2.000 vojnika iz 12 zemalja, sa ukupno 450 vojnih vozila. Bundesver ima najveći kontingent sa oko 800 vojnika, a uključeni su i brojni vojnici iz Holandije, Austrije, Češke i Luksemburga, kao i eksperti drugih oružanih snaga, između ostalih, oni iz armija SAD, Španije i Mađarske.
Narednih dana predstoje prve vežbe kompjuterske simulacije u logističkoj školi Bundesvera u Garlštetu, gde je osnovan fiktivni logistički štab. U petak počinje pravi manevarski deo. Vojnici će leteti teretnim avionima do aerodroma Nordholc i odatle u Bremerhafen, gde će pokupiti vozila koja su tamo natovarena na transportne brodove. Njima će se vratiti u Garlštet gde se na jednom mestu skupljaju sva vozila i ostala oprema za učesnike vežbe.
Na kraju je planirano da se svi u koloni kreću u pravcu oblasti gde se odigrava fiktivna akcija.
Prema navodima vojske, priprema za ovu kompleksnu vežbu je trajala više od dve godine.
Ovaj manevar prelazi potom u narednu vojnu vežbu Evropski duh, u kojoj delovi tzv. brzih interventnih snaga EU, EU borbenih trupa probaju svoje sposobnosti i sertifikuju se za multinacionalne misije.
Nemačka, Holandija, Austrija, Češka, Irska, Hrvatska i Luksemburg u drugoj polovini godine će zajedno sastaviti svoje trupe za aktuelnu borbenu grupu, najavljuje portal Dojče virtšafts nahrihten.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/564958/Opet-na-Ruse




"Besmrtni puk Rusije" priprema paradu u Crnoj Gori

PODGORICA - Ruska dijaspora u Crnoj Gori planira da 9. maja u Podgorici obeleži Dan pobede nad fašizmom, akcijom "Besmrtni puk", odnosno šetnjom jednom od centralnih ulica Podgorice.
Predsednik Koordinacionog saveta udruženja Rusa u Crnoj Gori Aleksej Galicki rekao je agenciji Tas da se očekuje i učešće Crnogoraca i Srba koji žive u Crnoj Gori.
Prema njegovim rečima, u Crnu Goru se već dostavljaju trake Svetog Đorđa, koji je simbol ruske carske vojske, a danas patriotizma u Rusiji, kao i zastave "Besmrtnog puka" i zastave pobede koje će biti istaknute tokom šetnje.
"Moguće je da će prisustvovati i ruske, crnogorske i srpske zastave", rekao je on.
Galicki je rekao da nije reč o političkoj akciji već o "narodnom pokretu, šetnji u znak sećanja".
"Tu nema nikakve politike. To će biti prva šetnja u Crnoj Gori u kojoj će učestvovati i Rusi i Crnogorci i Srbi, svi zajedno", naveo je Galicki.
On je kazao da je teško proceniti koliko će ljudi učestvovati u akciji 9. maja i koje će sadržaje imati.
"Imaćemo poljsku kuhinju s vojničkom hranom", dodao je on.
Galicki je još rekao da se pored šetnje planiraju i polaganje cveća poginulima u Drugom svetskom ratu u Podgorici, koncert i susreti s veteranima.
U pripremi akcije pomaže "Besmrtni puk Rusije", patriotska organizacija osnovana 2012. godine, čiji je cilj očuvanje porodičnog sećanja poginulih u Velikom otadžbinskom ratu. Učesnici akcije šetaju sa portretima poginulih.
Predsednik Rusije Vladimir Putin ove godine je naložio da se projekat "Besmrtni puk" podrži na državnom nivou.

http://www.rtv.rs/sr_lat/region/besmrtni-puk-rusije-priprema-paradu-u-crnoj-gori_708427.html

 "ЕСТОНИЈА НЕМА ВИШЕ ТАЈНИ": Ово је последња њихова тајна, а Руси су је открили!

МОСКВА - Током „агресивне шпијунаже“ руске обавештајне службе су успеле да открију
главну естонску тајну - Естонија нема више тајни, сматра званична представница МИП-а Русије.
Званична представница МИП-а Русије иронично је прокоментарисала оптужбе за „агресивну шпијунажу“ против Естоније, коју је естонска полиција упутила на рачун Русије.
„Остаје да се претпостави да су се ’агресивном шпијунажом‘ успеле добити драгоцене информације: естонска полиција је пажљиво чувала од руских обавештајних служби главну естонску тајну — да Естонија више нема тајни“, написала је Марија Захарова на својој страници на Фејсбуку.
Раније је естонска полиција саопштила је да расте утицај ФСБ-а изван Русије и оптужила њене специјалне службе за „најагресивнију“ шпијунажу Естоније.
Најбољи пример, према тврђењу полиције, овакве делатности ФСБ-а је „отмица“ официра полиције Естона Кохвера 2014. године.
Према саопштењима ФСБ-а, Кохвера су ухапсили у Псковској области Русије са специјалном техником за скривање записа, пиштоља, и 5.000 евра. Естонске власти су изјавиле да је Кохвер био ухапшен у Естонији и затим достављен у Русију. Псковски обласни суд је осудио естонског официра на 15 година затвора и казну за шпијунирање, кријумчарење, ношење оружја и незаконито прелажење граница.

http://www.pravda.rs/2016/04/12/estonija-nema-vise-tajni-ovo-je-poslednja-njihova-tajna-a-rusi-su-je-otkrili/

Нема коментара: