среда, 13. април 2016.

Vučićevo tužilaštvo odustalo od gonjenja Jelića zbog krađe toplane

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu odbacilo je krivičnu prijavu protiv Vladimira Jelića, predsednika Gradskog odbora SPO i bivšeg direktora JKP “Novosadska toplana” za zloupotrebu službenog položaja u slučaju krađe toplane “Mišeluk”.
Posle više od pet godina istrage, Vučićevo tužilaštvo povuklo je krivičnu prijavu protiv Vladimira Jelića zbog krađe jedne čitave toplane u Novom Sadu.
Krađa na toplani “Mišeluk” otkrivena je 2010. godine, a u to vreme JKP “Novosadska toplana” vodi je upravo Vladimir Jelić.
On je tada za krađu optužio sakupljače sekundarnih sirovina uz procenu da je ukupna šteta oko 2,3 miliona dinara. Policija je potom saopštila da je podnela krivične prijave protiv 20 lica, osumnjičenih za krađu, kao i da je sva ukradena oprema vraćena.
Policija je protiv Jelića i njegovog bliskog saradnika Vladimira Popića, potpredsednik u Gradskom odboru SPO, i tadašnjih zaposlenih u Toplani – Petra Ž., Duška K., Stevana Ć. i Miodrga Š. podnela krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja.
Sada tvrdi da su mu krivičnu prijavu namestili funkcioneri DS, sa kojima je bio u koaliciji kada je krađa toplane izvršena.
Kako je saopštio, Jelić je danas podneo krivične prijave protiv policijskog inspektora Dušаna Aleksića i poreskog inspektora Đorđa Ilića, kao i protiv još dvoje inspektora, zbog lažnog prijavljivanja.
Jelić je podneo prijave i protiv bivšeg gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića (DS) i visokog funkcionera DS Dušana Elezovića zbog podstrekivanja policajaca na izvršenje krivičnog dela.
Činjenica je da je jedna toplana nestala dok je Jelić bio direktor JKP “Novosadska toplana”. Vučićevo političko tužilaštvo koje je oslobodilo Jelića nije bilo sposobno da utvrdi ko je onda ukrao toplanu.
Zanimljivo je da je neposredno nakon krađe toplane, Jelićev kum i zamenik Vladimir Popić uhapšen na švajcarskoj granici sa koferom u kojem je bilo 260.000 evra, posle čega mu je i zvanično zabranjeno da dve godine vrši funkcije izvršne vlasti.
Kako je Telepromptera ranije pisao, Andrej Vučić, Vučićev brat, ugurao je Jelića na peto mesto na listi SNS-a za lokalne novosadske izbore.
Trenutno obavlja dužnosti člana Gradskog veća za obrazovanje, a promenio je ukupno tri funkcije za četiri godine sa naprednjacima – prvo je bio direktor Zavoda za izgradnju grada, pa Vodovoda, a sada je član Gradskog veća.
Informacija da je Jelić oslobođen navoda za krađu jedne čitave toplane objavljena je nakon teksta u Telepromptera u kojem smo naveli da ga je Vučićev brat Andrej, i pored negodovanja novosadskih naprednjaka, ugurao na njihovu listu.

http://www.teleprompter.rs/novosadska-sns-spo-banda-vucicevo-tuzilastvo-odustalo-od-gonjenja-jelica-zbog-krade-toplane.html

Нема коментара: