четвртак, 21. април 2016.

Vučić je narcisoidan

BEOGRAD - Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić izjavila je danas u Čačku da ta partija nikada ne bi napravila postizbornu koaliciju sa Srpskom naprednom strankom (SNS) zbog suprotnosti njihovih stranačkih politika.
Rašković Ivić je na konferenciji za novinare u prostorijama gradskog odbora DSS navela da je Srpska napredna stranka "prodala Kosovo" i da se "ekstremistički postavlja i kliče da EU nema alternativu".
"SNS nas puzeći uvode u NATO, uveli su NATO u Srbiju, drže se Dinkićeve doktrine 10.000 evra stranoj firmi po radnom mestu. Mi se zalažemo da se te pare daju poljoprivrednom domaćinstvu ili malim srednjim preduzećima, a ne strancima i da se raspiše referendum u Srbiji da li su građani za ulazak u EU i NATO", kazala je Rašković Ivić.
Prema njenim rečima, SNS se ponašala "nečasno, nedostojanstveno, predatorski" prema DSS.
"SNS je napravila nekoliko udara na DSS pokušavši da je podvede kao svoj privezak, ali to im nije uspelo. Pokušali su kadrovski, finansijski, lažima, nije im to uspelo", rekla je Rašković Ivić.
Vučić nema nikakvog radnog staža
Odgovarajući na pitanje šta misli o srpskom premijeru i lideru SNS Aleksandru Vučiću, predsednica DSS je ocenila da je njegova pozitivna osobina što ima mnogo radne energije, ali da je i "strašno sujetan, narcisoidan i da svaku kritiku opozicije shvata lično".
"Lično mu zameram što nema nikakvog radnog staža, osim u politici i da u svojoj struci nije ostavio nikada nikakav trag, iako je bio odličan student. Smatram da to nije dobro i da ljudi treba da se ostvare pre svega na profesionalnom i stručnom nivou i da onda mogu, sa jednim boljim razumevanjem funkcionisanja društva i države, da uđu u politiku", rekla je Rašković Ivić.
Šešelj je neautentičan, potrčko svog potrčka
Govoreći o lideru Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislavu Šešelju, ona je rekla je da, iako ima teorijski slične političke stavove kao DSS, nije prihvatljiv kao politički partner zbog "sebe samog".
"Šešelj je neautentičan. Uvek je bio čovek koji je kvario posao opoziciji, bio je uvek omiljeni opozicionar prvo Slobodana Miloševića, a sada Aleksandra Vučića. On je postao potrčko svog potrčka. Tek u poslednja dva, tri dana Šešelj kritikuje Vučićevu politiku, do sada su njegove kritike uglavnom bile usmerene na Tomislava Nikolića i mene", rekla je Rašković Ivić.
DSS na republičke izbore izlazi u koaliciji sa Dverima, a na lokalne izbore u Čačku u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije i Jedinstvenom Srbijom.
Glasajte po savesti
Predsednica DSS pozvala je u predizbornoj poruci građane Srbije da izađu na izbore i glasaju po svojoj savesti, i na taj način "smanje mogućnost da Vučić i njegovo društvo" imaju više od 50 odsto podrške.
Jer ako bude tako, onda Srbije više nema, onda nema više demokratije, ni suštinski nacionalnog u ovoj državi, upozorila je Rašković Ivić u izjavi FoNetu.
Ona je pozvala građane da se ohrabre i da se ne plaše, iako zna "da ovom zemljom vlada strah kao epidemija".
"Mrak je uvek najgušći pred zoru, ali zora uvek, uvek svane", konstatovala je Rašković Ivić, ističući da je zato važno da na izbore izađu svi birači, kako bi uzeli sudbinu u svoje ruke i glasali po savesti.

http://www.rtv.rs/sr_lat/izbori-2016/republicki/raskovic-ivic-vucic-je-narcisoidan_711526.html

Нема коментара: