субота, 23. април 2016.

U Skupštinu ću doći u nošnji i opancima

On kaže da će tako obučen doći na prvu svečanu sednicu Skupštine Srbije i položiti zakletvu za poslanika, kako bi poslao jasnu poruku da će srpski seljaci napokon imati svog zastupnika u parlamentu
BEOGRAD - Profesor poljoprivrednog fakulteta Miladin Ševarlić, koji je kandidat za poslanika na listi Dveri-DSS, najavljuje da će u Skupštinu Srbije ući u narodnoj nošnji i opancima!

On kaže da će tako obučen doći na prvu svečanu sednicu Skupštine Srbije i položiti zakletvu za poslanika, kako bi poslao jasnu poruku da će srpski seljaci napokon imati svog zastupnika u parlamentu.
- Ako bog da i narod odluči! Moja narodna nošnja je šumadijska i iz čačanskog kraja, iz moje postojbine. Kad je reč o nacionalnim skupovima i obeležavanju praznika, ljudi bi trebalo da poštuju tradiciju i da nose nacionalnu nošnju. Svi u svetu za svoje nacionalne praznike oblače nošnju, zašto ne bih i ja. Čak i goste za svoju slavu, Svetog Iliju, dočekujem u toj nošnji. Prepoznatljiv sam po tome i ulazim sa šajkačom i u opancima u Skupštinu - objašnjava Ševarlić, koji ističe da nije član ni DSS ni Dveri već je na njihovoj listi kao nestranački kandidat.

http://www.kurir.rs/vesti/politika/miladin-sevarlic-dveri-dss-u-skupstinu-cu-doci-u-nosnji-i-opancima-clanak-2231841
Постави коментар