субота, 23. април 2016.

U pretrazi mi je otuđeno više registratora

Vidoševića se tereti za izvlačenje 36 mil. kuna iz HGK, a optužnica nije potvrđena ni iz drugog
pokušaja. Slijedi žalba Vrhovnom sudu.
Optužnica protiv Nadana Vidoševića, bivšeg šefa Hrvatske gospodarske komore (HGK), ni iz drugog pokušaja nije potvrđena. Naime, na zagrebačkom Županijskom sudu održana je sjednica optužnog vijeća na kojoj se Vidošević pojavio u pratnji svog odvjetnika Dražena Delača.

Nakon što su se na zadnjoj sjednici optužnog vijeća u studenom lani Igor Premilovac, Davor Komerički, Vesna Rodić i Jasna Marković Grubić nagodili s USKOK-om te su osuđeni, sada su uz Vidoševića na optuženičkoj klupi u aferi Remorker ostale još Zdenka Peternel, Josipa Miladinov, Jasna Mikić i Jadranka Ivčić. USKOK ih tereti da su iz HGK od 2006. do 2011. izvukli oko 36 milijuna kuna.
Vidoševićeva obrana tražila je da se iz spisa neki dokazi izdvoje kao nezakoniti. Sporni su im bili zapisnici iz pretraga Vidoševićeve kuće i HGK jer Vidošević tvrdi da je pretrazi nazočila osoba koja je iz tih prostorija nezakonito iznijela neke dokaze. Sud je prijedlog obrane odbio, a kako Vidoševićeva obrana na tu odluku ima pravo žalbe, spis će ponovo put Vrhovnog suda. Petra Parlov, zamjenica ravnateljice USKOK-a, tek je kratko kazala da je sud odbacio prijedlog obrane te kako odluka o optužnici nije donesena jer je obrana najavila žalbu. Vidošević je bio rječitiji te je kazao da će se žaliti Vrhovnom sudu pa je objasnio zašto on i njegova obrana smatraju da su dokazi čije izdvajanje traže nezakoniti.
– Sporna nam je ne samo pretraga moje kuće, nego i mojih službenih prostorija u HGK. I nije tu riječ o dokumentima, već o više registratora dokumenata koje je otuđio jedan pripadnik represivnog aparata koji je tamo bio. No važnije od toga, a da se ne bi stekao dojam kako je ovo pokušaj izigravanja pravnim smicalicama, u samom meritumu predmeta brutalne su povrede građanskih prava, europskih konvencija, negiranje Hrvatske kao države vladavine prava. Nadam se da će se čast i ugled braniti jedino pred sudovima koji su jedino pravo mjesto za to i uvjeren sam da ćemo uspjeti – kazao je Vidošević.

http://www.vecernji.hr/crna-kronika/nadan-vidosevic-u-pretrazi-mi-je-otudeno-vise-registratora-1078585

Нема коментара: