недеља, 24. април 2016.

Nepravilnosti




Ruma
17.54 -  Članu izborne komisije iz sela Ribnik određeno zadržavanje 
 
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po odobrenju Osnovnog javnog tužilaštva u Jagodini, odredili su zadržavanje do 48 sati članu izborne komisije u selu Ribnik, zbog sumnje da je razbio dve glasačke kutije na biračkom mestu. Zadržan član izborne komisije imao je 2,04 promila alkohola u krvi.
Protiv pedesetčetvorogodišnjeg muškarca podneta je krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo iz člana 106. Zakona o izboru narodnih poslanika.


16.53 - Incident u Jagodini 
 
Biračko mesto 57 u Jagodini, kako "Blic" nezvanično saznaje zatvoreno je, pošto je Nenad Jović (SRS) razbio obe biračke kutije.
Očevici tvrde da je Jović bio u vidno alkoholisanom stanju, da je potom razbio kutije za republičke i za lokalne izbore, nakon čega je ovo mesto zatvoreno.



15.30 - Posmatračka misija: Broj nepravilnosti raste 
 
Jagodina
Posmatračka misija CRTA saopštila je da je do 13 sati na glasanje za parlamentarne izbore izašlo
ukupno 25,1 odsto građana upisanih u birački spisak. CRTA je saopštila da je posle 10 sati primećeno još nepravilnosti na brojnim biračkim mestima.




14.35 - Er Srbija: Jedna stranka šalje poruke u naše ime, nemamo veze s tim 
 
Srpska nacionalna avio-kompanija Er Srbija saopštila je danas da nema nikakve veze sa automatizovanim SMS porukama, kojima se građani Srbije pozivaju da glasaju za jednu političku opciju, a koja je poslata sa broja telefonskog servisa u Velikoj Britaniji, sa kojeg i ova kompanija šalje obaveštenja putnicima.



Er Srbija
14.17 - Skandal u Vranju: Predsednica biračkog mesta kontroliše ko za koga glasa 
 
Republička izborna komisija, Radno telo i MUP Srbije dobili su dojavu od izbornog štaba jedne stranke u Vranju da su uočene nepravilnosti na devet biračkih mesta.






12.40 - CRTA: Ozbiljne nepravilnosti na dva odsto biračkih mesta, glasalo 9,4 odsto građana 
CRTA
 
Posmatračka misija CRTA je danas saopštila da je do 10 časova na parlamentarnim izborima u Srbiji glasalo ukupno 9,4 odsto građana upisanih u birački spisak, i da glasanja protiče bez većih problema.
Šef posmatračke misije CRTA "Gradjani na straži", Raša Nedeljkov rekao je na konferenciji za novinare u Medija centar da su na dva posto biračkih mesta zabeležene ozbiljne neregularnosti tokom glasanja i to prvenstveno na istoku Srbije i u Vojvodini.






11.03 - RIK o toku glasanja: Birač pokušao da zameni listić 
 
U OŠ "Dositej Obradović" uhvaćen je aktivista Jedinstvene Srbije koji je iza paravana pokušao da
zameni listić.




10.55 - Incident na biračkom mestu u Rumi, reagovala policija 
 
U Rumi je na jednom biračkom mestu reagovala policija zbog problematičnog ponašanja unutar biračkog mesta, javlja RTV.
Problem je otklonjen, a glasanje nije prekinuto



Novi Sad
10.30 - Nepravilnosti u Vranju, Novom Sadu i Kruševcu 
 
Redakcija "Blica" dobila je informaciju da postoje određene nepravilnosti na biračkim mestima u
Vranju, Novom Sadu i Kruševcu, međutim zvanične potvrde za to još nema.

http://www.blic.rs/vesti/politika/srbija-glasa-prvi-rezultati-izlaznosti-najvise-ljudi-glasalo-u-vojvodini-beograd/83gpn9g

Нема коментара: