петак, 22. април 2016.

Naprednjaci će formirati vladu sa Pajtićem i listom SDS-LDP-LSV


Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojisav Šešelj ocenio je danas da će Srpska napredna stranka (SNS) nakon izbora formirati vladu sa Demokratskom strankom (DS) i listom SDS-LDP-LSV.
Šešelj je na konferenciji za novinare u sedištu radikala kazao da nijedna partija neće moći samostalno da formira novu vladu nakon 24. aprila.
"Kako stoje stvari, u Srbiji niko neće biti u stanju samostalno da formira vladu. SNS će posle izbora praviti koaliciju sa Pajtićem, Tadićem, Jovanovićem i Čankom, jer neće imati s kim drugim", rekao je lider radikala dodavši da nije nemoguće da Socijalistička partija Srbije na predstojećim izborima ostane ispod cenzusa.
Prema njegovim rečima, izbori donose jasnu polarizaciju izmedju proruskih i političkih snaga u Srbiji koje se zalažu za ulazak u Evropsku uniju.
"Glas za Aleksandra Vučića ali i za Pajtića, Tadića, Jovanovića i Čanka je glas za članstvo Srbije u EU i NATO i za njeno dalje srozavanje, dok je glas za SRS, glas za carinsku uniju sa Rusijom i za ulazak Srbije u vojni savez ODKB", dodao je Šešelj.

http://www.blic.rs/izbori-2016/seselj-naprednjaci-ce-formirati-vladu-sa-pajticem-i-listom-sds-ldp-lsv/n9j2jv4

Нема коментара: