недеља, 24. април 2016.

Marović priznaje krivicu?

ONO što su “Novosti” nagovestile pre više od mesec dana izgleda da će uskoro biti završeno. Predsednik Političkog saveta DPS Svetozar Marović, u prisustvu svog advokata Zdravka Begovića, pregovarao je u Specijalnom tužilaštvu sa tužiocem o priznanju krivice, za šta se sumnjiči u više budvanskih afera, kojima je opštinski budžet oštećen za više desetina miliona evra.
Marović na taj način, kako se saznaje, želi da poštedi pravosudnog progona članove porodice, koji su obuhvaćeni raznim istragama.
Da podsetimo, njegov sin Miloš sklopio je sa Specijalnim tužilaštvom sporazum o priznanju krivice iz zatvorsku kaznu od godinu dana i plaćanje 380.000 evra. Dragan Marović, brat Svetozara Marovića, odbio je ponudu specijalnog tužioca o priznanju krivice, a istraga se vodi i protiv Milene Marović Bogdanović, ćerke bivšeg prvog i poslednjeg predsednika Državne zajednice SCG.
Marović je uhapšen pod sumnjom da je organizator kriminalne organizacije, a na početku je bio osumnjičen za učešće u aferema “TQ Plaza”, “Prijevor” i “Jaz”, koje je Specijalno tužilaštvo “uvezalo” u jedan predmet. Kasnije mu je dodata sumnje da je počinio krivično delo zloupotrebe službenog položaja u sticaju sa krivičnim delom prevara u predmetima “Bulevar Bečići”, “WTE - Vještica”, “Kopirajt”, “Krapina” i “Properti investments” kojima je budžet Opštine Budva oštećen za više od 15.000.000 evra.

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:602117-Marovic-priznaje-krivicu

Нема коментара: