четвртак, 21. април 2016.

Gradonačelnik traži istragu

Zaječar - Audio snimak koji se minulog vikenda pojavio na Youtube i društvenim mrežama u kome aktuelni gradonačelnik Zaječara navodno "iznuđuje" novac od potencijalnih investitora uzburkao je Zaječar.

Na zvaničnom portalu Grada Zaječara juče je objavljeno saopštenje predsednika Skupštine grada Zaječara, Stefana Zankova, u kome se kaže "svi građani su pred zakonom jednaki, bez obzira na ime i prezime ili funkciju koju obavljaju, s tim što funkcioneri moraju imati neuporedivo veću odgovornost".
- Kao predsednik Skupštine grada Zaječara tražim: prvo, da istražni organi hitno utvrde autentičnost audio snimka kao i sve činjenice i okolnosti slučaja koji se pojavio na internetu u vezi s gradonačelnikom Zaječara. Drugo, neophodno je sveobuhvatno objašnjenje gradonačelnika Zaječara o pomenutom slučaju. U skladu i u zavisnosti od toga, preduzećemo neophodne zakonske mere iz nadležnosti Skupštine koje će uvek biti, ne u interesu bilo kog pojedinca, već isključivo u interesu grada Zaječara, stoji u saopštenju koje je potpisao Stefan Zankov.
Dan ranije, portal Zaječaronline preneo je reagovanje gradonačelnika grada Zaječara Velimira Ognjenovića.
- Odgovorno tvrdim da je snimak koji se pojavio na društvenim mrežama namontiran kako bi me diskreditovao i kao gradonačelnika i kao čoveka. Predao sam prijavu nadležnim organima koji će ispitati sve. Ovo što su meni sada uradili, isti akteri su slično namontirali i bivšem gradonačelniku Bošku Ničiću, gde je on navodno javno rekao "ja sam lopov", rekao je Velimir Ognjenović, ne želeći da govori o detaljima, zato što je to sada stvar istrage.
Velimir Ognjanović je za gradonačelnika Zaječara izabran u avgustu 2013. godine, na konstitutivnoj sednici Skupštine grada, a nakon vanrednih lokalnih izbora. Tada je na čelu Skupštine grada bio Saša Mirković, koji je u decembru prošle godine podneo ostavku.


http://www.danas.rs/danasrs/srbija/gradonacelnik_trazi_istragu_.58.html?news_id=319284

Нема коментара: