четвртак, 21. април 2016.

Glas protiv ovaj put ne funkcioniše

Na ovim izborima "glas protiv" ne funkcioniše, jer je opozicija razjedinjena i velika je greška što su se stranke koncentrisale samo na to da su protiv Vučića, ocenjuje Srđan Bogosavljević, član upravnog odbora Ipsos Adria.
Prema njegovim rečima, u Srbiji je već duže vreme stabilan podatak da oko 17 odsto građana ne voli Aleksandra Vučića.
“To što vi pričate protiv njega, vi atakujete na tih 17 odsto. Nije ovo vreme kada 'glas protiv' funkcioniše. 'Glas protiv' funkcioniše na udruženoj opoziciji, a ovde je razjedinjena opozicija. Glas protiv funkcioniše i kada 50 odsto ne voli onog ko je na vlasti”, rekao je Bogosavljević za N1.
Bogosavljević primećuje da je razumljivo da si protiv vlasti kad si opozicija, te da to nije dovoljno, ako se ne kaže "za šta ste ili bar protiv čega ste još?".
On je ukazao da je kreirana situacija da se na ovim izborima, mnogo stranaka bori za malo procenata.
Najnoviji rezultati IPSOS stratedžik marketinga pokazuju da će SNS sasvim izvesno dobiti najveći broj glasova, oko 51-52 odsto, dovoljno da sami formiraju vlast.
Prema njegovim rečima, SPS bi mogao da osvoji oko devet odsto, a SRS je imao najbolji „dodatak“ kampanji - presudu Haškog tribunala koja je izuzetno pogurala stranku Vojislava Šešelja i dovela ih do toga da su trenutno iznad šest odsto.
Oko cenzusa su Dosta je bilo, DŠ i Dveri, DS, SDS-LDP, sa 4,7 do 5,8 odsto, kaže Bogosavljević i dodaje da njima ne odgovara visoka izlaznost, jer veća izlaznost podiže i cenzus.
Prema njegovim rečima, SNS je najbolje iskoristio kampanju, a jedini koji su imali rast u kampanji bili su radikali i Dosta je bilo.

http://www.blic.rs/izbori-2016/vesti/bogosavljevic-glas-protiv-ovaj-put-ne-funkcionise/ly4c2gb

Нема коментара: