уторак, 5. април 2016.

Da sam Srbin glasao bih za SNS

Pančevo -- Da sam Mađar koji živi u Srbiji, glasao bih za Savez vojvođanskih Mađara, a da sam Srbin, onda za SNS, rekao je ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto
Sijarto je to izjavio na stranačkoj konvenciji Srpske napredne stranke u Pančevu, na srpskom jeziku.
On je, govoreći i na srpskom i na mađarskom jeziku, istakao da je došao kao prijatelj srpskog premijera i da za jednu srpsku stranku u današnje vreme obraćanje jednog mađarskog ministra znači samo jedno - podršku.
"To nije uvek bilo tako. Ali, zahvaljujući vladi Aleksandra Vučića odnosi Srbije i Mađarske su na najvišsem nivou u istoriji", rekao je mađarski ministar.

"Došao sam da vam prenesem da Mađarska veoma ceni sve napore Srbije. Između naših država u poslednje vreme došlo je do istorijskog POVERENJA", rekao je mađarski ministar i istakao da su time dve drzave pokazale dobar primer celoj Evropi.

"Stvorili smo takvo međusobno prijateljstvo na koje može s pravom da bude ponosan svaki Srbin i svaki Mađar", rekao je Sijarto.

On je naveo da je Mađarskoj u interesu da Srbija bude jaka i zemlja za poštovanje, kao i da je to interes Mađara koji žive u ovoj zemlji, koji su najjača spona između Srbije i Mađarske.

Sijarto je rekao da je Vlada Srbije u poslednje vreme pokazala dobre rezultete, ekonomski napredak, priznat širom Evrope i da je postala jaka zemlja za poštovanje u svetu.

Prema njegovim rečima, Srbija zaslužuje da bude članica Evropske unije i na tom putu može da računa na Mađarsku, koja neće dozvoliti da je institucije u Briselu ili druge instance blokiraju.

Sijarto, koji je funkcioner mađarskog Fidesa, poručio je na stranačkom skupu Srpske napredne stranke u Pančevu da je Mađarska maksimalno privržena brzom ulasku Srbije u EU i da veoma ceni sve napore koje Srbija čini.

"Srbija je ušla u novi period svoje istorije, proces integracija Srbije napreduje tempom koji do sad nije viđen i Srbija zavređuje da bude članica EU", rekao je Sijarto i dodao da Srbija može da bude ponosna i na to kako se odnosi prema nacionalnim manjinama.

"Malo je visokih funkcionera iz drugih država koji bi došli na ovakav skup da govore lepo o nečijoj vladi", rekao je lider SNS Aleksandar Vučić, zahvalivši se Sijartu.

On je podsetio da je na svim važnim skupovima u Briselu Srbija mogla da računa na nekoliko prijatelja, među kojima je uvek bio Sijarto.

"Nije mu nikad bilo teško da podrži Srbiju i nije to smatrao gubljenjem vremena", rekao je Vučić i dodao da mu je za to beskrajno zahvalan.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=04&dd=05&nav_category=11&nav_id=1116328

Нема коментара: