среда, 13. април 2016.

Bunom protiv Mila

PODGORICA - Predsedništvo Demokratskog fronta ocenilo je juče da je politika protesta i opštenarodne pobune jedini efikasan metod političke borbe protiv korumpiranog režima koji je izgradio sistemske mehanizme krađa, političke korupcije, ucena i kupovine glasača.
- Nikada nijedan sličan režim nije sam pristao da salonskim sporazumima odustane od krađe izbora i prihvati fer i poštene izbore, poručili su "frontovci". - Čvrsto stojimo iza protesta i pozivamo sve stranke koje za sebe tvrde da su opozicione da nam se pridruže u borbi za fer i poštene izbore, koje jedino može organizovati prelazna vlada bez Mila Đukanovića.
Predsedništvo DF podseća kolege iz opozicije, koje već mesecima pregovaraju sa "korumpiranim režimom", da je u subotu istekao šesti, poslednji rok koji je predsednik Demosa Miodrag Lekić zajedno sa Rankom Krivokapićem i Žarkom Rakčevićem, u vidu ultimatuma dao Đukanoviću.
- Imajući u vidu da se još niko od pregovarača nakon 48 sati od isteka roka nije obratio javnosti, Predsedništvo DF očekuje da ćelideri Demosa, URA i SDP, u skladu sa njihovim ozbiljnim bavljenjem politikom, preuzeti javnu odgovornost i konačno saopštiti stav da li prihvataju ono što im je Đukanović odredio kao uslove kao meru koja je za DPS dobra i prihvatljiva, navode u DF. - Đukanović je ovakvim pregovaračkim procesom samo dobio na vremenu i da u toku ćutanja opozicije režim masovno primenjuje sve mehanizme iz afere "Snimak" u Tivtu i priprema do sada najveću krađu na izborima!
U slučaju da neke opozicione partije prihvate koalacioni sporazum sa režimom, Predsedništvo DF će odmah pokrenuti već pripremljen plan kontinuiranih protestnih akcija.
- To će imati za cilj da se razobliči pred crnogorskom javnošću plan da se ovaj sporazum okonča sklapanjem postizborne koalicije između DPS i partija koje prihvate sporazum, koji je u svemu u intersu Đukanovića.


PRAVO NA POBUNU
- DF nastavlja sa svojom prinicipijelnom i odlučnom politikom da se protestima i drugim vidovima političke borbe izbori za fer i poštene izbore i odbacuje svaki dokument koji potpiše bilo koja od bivših opozicionih partija, a koji vodi ka kontinuitetu politike izbornih krađa, spasavanju ovog režima i ispunjavanju interesa inostranih centara moći, koji nisu interesi Crne Gore i njenih građana. DF zadržava pravo na pobunu kao prirodno pravo svakog čoveka, građanina Crne Gore, koje nam je jedino preostalo, kao i mnogo puta u našoj slavnoj istoriji - navode u Demokratskom frontu.

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:600120-Bunom-protiv-Mila

Нема коментара: