уторак, 5. април 2016.

Демократија је када одлучује народ

Са конвенције ЛСВ-а у Сремској Митровици, лидер те странке Ненад Чанак је поручио да је демократија када народ одлучује, када се одлучује овде у Митровици, а не када се одлучује у Новом Саду или Београду. Да би се, казао је, одлучивало овде, Митровица мора имати своје ингеренције.   "Војводина мора имати своје ингеренције. Република мора имати своје ингеренције", рекао је синоћ Чанак.Чанак је, како је саопстено из те странке, упозорио  да се у супротном неће ништа променити јер су за промене неопходни план и елементарна идеја шта може и треба да се уради.
"Деоба власти значи да се све што може да се реши локално, решава локално. Ми о томе овде говоримо, Лига социјалдемократа Војводине говори више од четврт века о томе. Више од четврт века! И дођемо у позицију да некоме то још увек није јасно. Не, не, свима је јасно, али се труде да то гурну у страну зато што им не одговара", навео је Чанак.
Јер, казао је, када постоји децентрализација власти, постоји децентрализација контроле, онда не може да се "крадуцка или краде или пљачка"."Онда увек постоји неко ко то може да спречи, да заустави. Постоји неко неко може да узбуни јавност да се нешто десило", рекао је Чанак.

http://www.dnevnik.rs/politika/canak-demokratija-je-kada-odlucuje-narod

Нема коментара: