четвртак, 21. април 2016.

Beogradski sindikat plagirao pesmu “Sistem te laže”!

Beogradski sindikat izazvao je haos na internetu sa novom pesmom “Sistem te laže”. Međutim, kompozitor Miša Marković tvrdi da je Sindikat ukrao i plagirao njegovu kompoziciju!
Kompozitor Miša Marković tvrdi da je Beogradski sindikat melodiju za “Sistem te laže” ukrao i plagirao.
Naime, u saopštenju koje je dostavio redakciji Teleprompter, Marković tvrdi da je Beogradski sindikat ukrao njegovu melodiju za pesmu “Lažu da vreme leči sve” koju peva Miroslav Ilić.
– Uzeli su kompletan foršpil uvod u moju pesmu, “Lažu da vreme leči sve” koju peva Miroslav Ilić, iskoristili ga kao svoj foršpil, kao temu koja se provlači tokom čitave pesme i kao refren pesme “Sistem te laže”. Došla su vremena kada su talentovani zaćutali, a netalentovani progovorili! Apsurd je što se lopovi u pesmi zalažu za rušenje vlasti. Legalno je kritikovati vlast, ali ti isti koji to čine trebalo bi da imaju moralni kredibilitet, ali lopovi iz Beogradskog sindikata to stvarno nemaju, navodi Marković u oštrom saopštenju.
Ovo je pesma “Sistem te laže” Beogradskog sindikata



Ovo je pesma Miroslava Ilića “Lažu da vreme leči sve”


Marković napominje da Beogradskom sindikatu nije dao dozvolu za korišćenje njegove kompozicije, kako to predviđa Zakon o autorskom i srednim pravima.
– Je li to vama lopovima da se pridružimo, jer nas to Vi pozivate da “ustanemo”?! Šta ste vi, neka nova lopovska avangarda, novi pokret, lopovski revolucionari? Lako je govoriti, to je dno, ali je malo teže zapitati se, šta sam ja? Šta je rešenje?! Možda krasti tuđe delo? Ako Vi smatrate da vulgarnost spada u umetničku slobodu, dobro, ali u ovom slučaju ja ne smatram, a vaša vulgarnost se vezuje za moju melodiju, napominje Marković.
Dodaje da je pročitao premijerovu poruku “da razume te momke”, navodeći da ih on ne razume i najavljuje tužbu.
– Ja ih ne razumem. Oni su lopovi i manipulatori. Kako su krali, tako će i da plate, zaključuje Marković u saopštenju dostavljenom Teleprompteru.

http://www.teleprompter.rs/sistem-te-laze-sindikat-te-krade-beogradski-sindikat-plagirao-pesmu-sistem-te-laze.html
  

Нема коментара: