среда, 23. март 2016.

Telohranitelji kolo vodili

Veliku prevaru Veselina Mujovića koji je od Svetozara Marovića, pre tri meseca uhapšenog visokog crnogorskog političkog i državnog funkcionera, uzeo blizu 900.000 evra da bi, bajagi, podmitio tužioce i njemu i članovima njegove porodice obezbedio povoljniji tretman, otkrio je još u septembru prošle godine telohranitelj specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, policajac Mileta Drobnjak. To je nova u nizu zaprepašćujućih epizoda ove nečuvene afere, koja već dugo potresa Crnu Goru, a posebno otkad se iza brave našao i, kako se dugo smatralo i verovalo, svemoćni i nedodirljivi Svetozar Marović, za kojeg tužioci veruju da je u rukama držao konce svih mutnih poslova kojima je budvanska opštinska kasa ojađena za najmanje 50 miliona evra.
Iznenađenje je ovog puta u tome što je Drobnjak svojevremeno čuvao i Svetozara Marovića dok je sedeo na stolici predsednika Državne zajednice Srbije i Crne Gore. Računajući, valjda, na staro prijateljstvo, Marović je jesenas, dva-tri meseca pre hapšenja, preko svojih novih telohranitelja Nenada Krstajića i Vladimira Prelevića, pokušao da uspostavi kontakt sa Drobnjakom i proveri da li je silno blago koje je dao Mujoviću zaista stiglo u ruke Đorđini Nini Ivanović (Katnićevoj prethodnici) - 40.000 i Milivoju Katniću - 850.000 evra.
Ne zna se da li je Drobnjak tada kazao Marovićevim "poklisarima" da ih je Veselin Mujović izigrao, ali je sigurno da je on tada napravio službenu zabelešku o razgovoru sa njima i dostavio je svom šefu.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU/560516/Telohranitelji-kolo-vodili

Нема коментара: