уторак, 22. март 2016.

Šverc cigareta čamcem u Rumuniju

KLADOVO - Pripadnici Policijske uprave u Boru su, tokom dana, sprečili dva pokušaja šverca cigareta bez akciznih markica iz Rumunije u Srbiju - vrednosti oko 1,5 miliona dinara - saznaju "Novosti".
Organi reda su, u saradnji sa Službom pogranične policije, najpre, na obali Dunava sprečili meštane kladovskog sela Korbovo Bobana V. (35) i Ivana S. (24), da iz svog automobila na srpskoj strani reke pretovare "robu" u gliser. Oduzeto im je 700 boksova cigareta, bez akciznih markica, namenjenih, sumnja se, daljoj prodaji na crnom tržištu, kao i gliser. Tužilaštvo je ovo okarakterisalo kao krijumčarenje, posle čega je protiv dvojice meštana Korbova podneta prijava.
Samo par sati kasnije, policija je zaustavila auto "mercedes" (BO-014-AX), za čijim je upravljačem bio Aleksandar D. iz Bora. Pretresom vozila, u posebnom bunkeru, napravljenom na patosu automobila, pronađeno je 4.000 paklica cigareta marke "marbl". Protiv ovog Boranina je podneta prijava zbog krijumčarenja i nedozvoljene trgovine.
Inače, pre nekoliko dana pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kladovu odredili su zadržavanje do 48 sati rumunskom državljaninu zbog sumnje da je pokušao da prokrijumčari na graničnom prelazu "Đerdap 1", na izlazu sa teritorije Srbije, u skrivenom bunkeru putničkog vozila 693 paklice cigareta.
Najveća zaplena desila se krajem januara. Tada su pripadnici Policijske uprave u Boru i Granične policije u Kladovu sprečili šverc oko 1.200 boksova cigareta, bez akciznih markica, vrednosti blizu 3,5 miliona dinara, koje su, iz Srbije, čamcem trebalo da se prebace u Rumuniju.

NAČELNIK
ZA šverc cigareta na granici između Rumunije u Srbiju zna se godinama. Međutim, tek otkako je, početkom godine, za načelnika Policijske uprave u Boru imenovan Branislav Stojadinović, primećena je pojačana aktivnost na otkrivanju krivičnih dela krijumčarenja akcizne robe, kao i vidljivost policijskih službenika među građanima.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hronika/aktuelno.291.html:596662-Sverc-cigareta-camcem-u-Rumuniju

Нема коментара: