четвртак, 24. март 2016.

Subvencionisaćemo proizvodnju mleka

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić rekao je da će DS podržati sve one ljude koji se vraćaju u zemlju da bi se bavili poljoprivredom i obećao da će DS, po dolasku na vlast, subvencionisati proizvodnju mleka i sve druge oblasti poljoprivrede.
Pajtić je obišao mlekaru Ljubice i Zorana Petrova, u Velikom Središtu kraj Vršca, uspešnih lekara koji su se vratili iz Norveške u Srbiju.
"Pomagaćemo sve koji nabavljaju opremu za proizvodnju mleka, ulagaćemo u kvalitet mleka, i nećemo dozvoliti monopolistima da diktiraju cenu tog osnovnog proizvoda, tako da je sada litar litvanskog mleka u prodavnicama jeftiniji od domaćeg", rekao je lider DS-a.
On je podsetio da su poljoprivrednici u vreme vlasti DS-a imali 100 evra subvencija po hektaru i obećao da će tako ponovo biti, navodi se u saopštenju.
Odlazeća vlast je uvela monopole u proizvodnji mleka, u svim oblastima privrede dovodi tajkune s kojima pravi dogovore, plaćajući im za radno mesto i do 26.000 evra, dok su radnici svedeni na robove sa platom od 150 evra, rekao je Pajtić.
On je u Vršcu razgovarao i sa građanima i obećao im da će penzionerima biti vraćene penzije koje im je aktuelni režim oteo.
"Imamo program koji će zadržati mlade ljude u zemlji i vratiti one koji su otišli, jer svi koji imaju pravu diplomu moraju imati mesta u Srbiji", poručio je Pajtić, navodi se u saopštenju.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/2537/Izbori+2016/2256781/Pajti%C4%87%3A+Subvencionisa%C4%87emo+proizvodnju+mleka.html

Нема коментара: