среда, 23. март 2016.

Stranke jedna drugoj uvaljuju patkicu

Ne da(vi)mo Beograd, poznata po maskoti žutoj patki, optužuje izbornu listu Patkica - Ne Beogradu na vodi da je povezana sa naprednjacima
BEOGRAD - Predstavnici inicijative Ne da (vi)mo Beograd, poznati po maskoti žute patke, izjavili su da izborne liste „Patkica - Ne Beogradu na vodi“ u opštinama Stari grad i Vračar, koje su proglašene prošle nedelje, nemaju nikakve veze s tom inicijativom, već su povezane sa SNS. S druge strane, inicijatori izborne liste „Patkica - Ne Beogradu na vodi“, koje predvodi arhitekta Ivan Ratković, negirali su te optužbe.

Oni su zahtevali od SNS da prestane lažno da koristi simbole i ideje inicijative, da se oglasi o listama i da ih povuče, kao i da se izvini građanima.

Traže ostavku Malog

Oni su tražili i ostavku gradonačelnika Beograda Siniše Malog i raspisivanje vanrednih gradskih izbora.

Predstavnik Inicijative Dobrica Veselinović kazao je da su te liste pokušaj manipulacije i da ne predstavljaju izolovan slučaj.
- Ovu akciju organizovale su osobe povezane sa SNS. Ti ljudi bili su na izbornim listama SNS na prethodnim izborima, oni su stranački aktivisti. Nemojmo se zavaravati da je ovo izolovan slučaj. Ovaj slučaj obesmišljava ceo izborni proces - kazao je Veselinović.

Predstavnici Inicijative izrazili su nadu da će se i nadležni organi oglasiti povodom, kako su naveli, tih izbornih manipulacija.

Međutim, inicijatori izborne liste „Patkica - Ne Beogradu na vodi“, koje predvodi arhitekta Ivan Ratković, negirali su da su povezani s političkim strankama i saopštili da je protivljenje projektu „Beograd na vodi“ jedini kriterijum za učešće na toj lokalnoj listi.

Bez politike

- Nikada nisam bio član SNS niti sam glasao za tu stranku, a nekad sam podržavao DS. Okupio sam različite ljude da budu na ovoj listi i među njima ima bivših članova različitih stranaka, od SNS do DS, a sada su svi u nevladinoj organizaciji Vračar slobodno. Neki od njih su se razočarali u svoje bivše stranke i imaju pravo da promene mišljenje. Jedini kriterijum da se nađu na izbornoj listi bio je da budu protiv „Beograda na vodi“ - izjavio je Ivan Ratković, pokretač te liste.
Trn u oku
OTERANI SA KARNEVALA

Članovi inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ imali su i ranije sukobe s vlastima i organima rada. Tako im je u avgustu prošle godine rečna policija na Beogradskom karnevalu brodova oduzela natpis i privremeno im zabranila vožnju u defileu.

Pripadnici rečne policije prvo su prišli brodu na kojem se nalazila velika žuta patka i tražili od članova da sklone natpis „Ne da(vi)mo Beograd“.

http://www.kurir.rs/vesti/politika/pocela-podmetanja-stranke-jedna-drugoj-uvaljuju-patkicu-clanak-2184309

Нема коментара: