среда, 23. март 2016.

Saša Radulović je Vučićev ministar

- Lider Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović neprekidno neopravdano govori da je on „nov u politici“, a svi drugi potrošeni i krivi - izjavio je Žarko Korać, kandidat za poslanika na listi „Boris Tadić, Čedomir Jovanović - Savez za bolju Srbiju - LDP, LSV, SDS“.
- Da, bio sam u Vladi Zorana Đinđića i ponosan sam na vladu koja je imala veoma težak zadatak da prva izvlači Srbiju iz blata u koje ju je gurnula Miloševićeva politika. Mog premijera su ubili zločinci koje je i stvorio Miloševićev sistem. Za razliku od mene, stečajni upravnik Saša Radulović je bio lični izbor Aleksandra Vučića za ministra, što mu nije ništa smetalo i čiji poziv je s oduševljenjem prihvatio. Posle se „razočarao“ jer je valjda verovao da se radi o prvoklasnom demokrati. Umesto da se stidi i zaćuti, Vučićev ministar Saša Radulović deli lekcije onima koji su rizikovali u borbi za demokratsku Srbiju, dok je on sa bezbedne distance „razvijao softver“. Danas i dalje iza maske navodnog borca protiv establišmenta nosi listu koja će na izborima da donese još nekoliko poslanika Aleksandru Vučiću - izjavio je KOrać na debati koju je organizovao Institut za evropske poslove na temu: „Srbija na tromeđi: EU-NATO-Rusija“ na Ekonomskom fakultetu u Nišu.
Korać je istakao da je ulazak u punopravno članstvo NATO nametnuta tema u ovom trenutku, jer niti to Srbija planira niti to NATO očekuje.
- Naprotiv, takve priče pokreću one političke snage koje se bore protiv evropskih integracija Srbije i koje umesto demokratizacije i razvoja naše zemlje kao najbitniju nameću temu saradnje sa Rusijom. Pošto je činjenica da Srbija sa zemljama EU ima najbolje ekonomske odnose i najveću trgovinsku razmenu, ali i da najveći broj investicija dolazi iz EU, važno je da se u srpskoj javnosti razbije ta iluzija o Rusiji kao najvećem ekonomskom partneru Srbije, jer ćemo se u suprotnom svesti na tampon zonu koju će Rusija koristiti isključivo u cilju strateškog nadmetanja sa Zapadom, od čega možemo samo da imamo štetu, a nikako korist - rekao je on.
Zbog svega toga, ali i zbog reformisanja našeg društva, od suštinske je važnosti, navodi Korać, da Srbija u pregovorima sa EU što pre otvori poglavlja 23 i 24. Ona su vrlo važna jer je pravosudni sistem Srbije značajno urušen pod ovom vlašću, pre svega direktnim uplitanjem politike u sudske procese. Takođe smo svedoci da se borba protiv korupcije i organizovanog kriminala svela na šarenu lažu ove vlasti i da praktično ne postoji, već da služi samo za obračunavanje sa političkim neistomišljenicima i zastrašivanje medija koji nisu na liniji mišljenja te iste vlasti, kako ne bi bila otvorena pitanja nesposobnosti vlade i  kumovsko-rodjačkih grupa koje dobijaju sve poslove u Srbiji.”

http://www.blic.rs/vesti/politika/korac-sasa-radulovic-je-vucicev-ministar/zzn2h53

Нема коментара: