уторак, 22. март 2016.

Ruski komandosi dolaze u Srbiju!

Velika vojna vežba "Slovensko bratstvo 2016", središna tačka vojne saradnje Srbije i Rusije, biće održana u oktobru na nekom od vojnih poligona u našoj zemlji.
Osim ruskih vojnodesantnih snaga i srpske Specijalne brigade u manevrima će učestvovati i slična jedinica oružanih snaga Belorusije.
Plan je da trilateralna vežba kojoj pečat daju ruske snage, bude izvedena po uzoru na prošlogodišnju održanu u septembru na poligonu kod Krasnodara. Na njoj je učestvovalo oko 700 oficira i vojnika tri vojske. Tokom manevara 250 padobranaca iskočilo je iz aviona "iljušin 76", desantiran je teret, a simulirana je borba sa teroristima.
"Vežba sa rusima i Belorusima biće najverovatnije održana na poligonu nikinci, mada ni Pasuljanske livade nisu isključene2, kažu u Generalštabu.
"Takvim vežbama povećava se operativna moć naših jedinica, ali i sposobnost za zajedničko delovanje sa stranim vojskama", dodaju iz Generalštaba.
Glavna snaga ruske vojske koja će doći u Srbiju najverovatnije će biti Sedma vazdušno-desantna divizija sa severnog Kavkaza, koja još nosi prefikse "kozačka" i "planinska". ova jedinica ima bogato ratno iskustvo iz sukoba u Čečeniji, ali i intervencije u Gruziji 2008. Ukupno 18 pripadnika ove divizije nosi najviši vojni orden "Heroj Rusije".

http://www.alo.rs/ruski-komandosi-dolaze-u-srbiju/41113

Нема коментара: