четвртак, 24. март 2016.

Radomir i Slavica šurovali iza leđa Vučiću i Dačiću!

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović tajno su dogovarali zajednički nastup na lokalnim izborima u ovom gradu, saznaje „Alo!“ od dobro upućenog izvora.
Njih dvoje su šurovali iza leđa lidera svojih partija, Aleksandra Vučića i Ivice Dačića!
Naime, dok je za republičke izbore potvrđena lista „Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje“, na lokalu su Nikolić i Dejanovićeva pregovarali o zajedničkom istupu. Kada su ove namere došle do vrha obe partije, Dačić i Vučić poručili su im da se ne igraju i da od takve saradnje nema ništa.
- Zna se da Kragujevac važi za glavno uporište porodice Nikolić, a da je Radomir došao na čelo ovog grada uz pomoć socijalista. S obzirom na to da se on ne kotira najbolje u stranci, važno mu je bilo da pokaže kako je u ovom gradu neprikosnoven. Tako bi republička lista naprednjaka bila „Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje“, dok je na lokalu Radomir želeo da ostvari bolji rezultat od te liste i praktično pošalje poruku vrhu stranke da je ovde nedodirljiv i da ima veću podršku nego sama stranka.
Đukanovićeva, koja je glavni operativac socijalista u ovom gradu, prihvatila je te razgovore i sve je dosta odmaklo dok vrh SPS-a i SNS-a nisu za to saznali - navodi naš izvor. On dodaje da su se Dačić i Vučić šokirali ovakvim šurovanjima.
- Jasno im je oboma stavljeno do znanja da zaborave na ovakvu predizbornu koaliciju i da od zajedničke liste nema ništa, te da obe strane treba da izađu na izbore samostalno i tako odmere snage - dodaje naš izvor.
Zbog svih ovih peripetija došlo je i do toga da Radomir pri predaji liste doživi fijasko, jer nije uspeo na vreme da prikupi validne potpise, te je ostao na drugom mestu, što se naprednjacima praktično nigde u Srbiji nije desilo. Ni socijalisti nisu ništa bolje prošli, te su pri dnu liste.
Nikolić juče nije odgovarao na naše poruke, dok Đukanovićeva tvrdi da takvih razgovora nije bilo.
- Nikada nismo ni razgovarali, a posebno se nismo dogovorili uvaženi gospodin Nikolić i ja na tu temu. Kao što znate mi imamo SNS i SPS sa koalicionim partnerima odvojene liste - odgovorila je ona.
Drma mu se fotelja u IO
Kako su mediji pisali, Radomiru Nikoliću drma se mesto na čelu Izvršnog odbora SNS-a. On tu funkciju ionako samo formalno obavlja, jer je glavni operativac za lokal potpredsednik SNS-a Bratislav Gašić, koji uživa veliko poverenje stranačkih odbora. Revoltiran svojim položajem, Nikolić je, kako su mediji pisali, čak uputio cirkularni imejl opštinskim odborima SNS-a da mu se više direktno ne obraćaju za operativne stranačke poslove, već da se ubuduće javljaju preko stranačke adrese elektronske pošte.

http://www.alo.rs/radomir-i-slavica-surovali-iza-leda-vucicu-i-dacicu/41453

Нема коментара: