четвртак, 24. март 2016.

Pajtić gura kontroverznog Bislimija u pokrajinsku skupštinu

Bojan Pajtić stavio je sumnjivog direktora Demokratske stranke Amira Bislimija na listu kandidata za pokrajinske poslanike. 
Pokrajinska izbora komisija proglasila je danas pet lista za pokrajinske izbore – SNS će biti prvi na glasačkom listiću, DS drugi, koalicija okupljena oko SPS-a na trećem mestu, LSV zauzima četvrto mesto, a Savez vojvođanskih Mađara peto mesto.
Miroslav Vasin je nosilac pokrajinske liste DS-a i kandidat za pokrajinskog premijera. Posle njega slede Ana Tomanova Makanova i Borislav Novaković.
Visoko je rangirana i ćerka Đorđa Balaševića, Jelena, koja se nalazi na osmom mestu. Odmah ispod nje na devetom mestu nalazi se kontroverzni direktor DS-a Amir Bislimi (25).
Spekuliše se da Bojan Pajtić forsira i gura Bislimija jer većim delom finansira predizbornu kampanju DS-a.
On je pre koju nedelju DS-u donirao 850.000 dinara za predizbornu kampanju.
Nije jasno na koji način Bislimi dolazi do novca, budući da se predstavlja kao anonimni sportski menadžer lokalnih fudbalskih klubova.
Na listi se opet nalazi Nada Bodrožić, majka ljubavnice Željka Mitrovića koja je krajem 2014. godine pronađena mrtva u hotelu “Hajat” usled predoziranja.
Baš kao i sa listom DS-a za republičke izbore, Pajtić je trenutne pokrajinske funkcionere stavio na niža mesta na listi.
Tako se potpredsednik Skupštine APV Milivoj Vrebalov, poznat po “otimanju novca od dece omete u razvoju”, nalazi na 24. mestu, pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman, koji je uhapšen u akciji “Rezač” zbog malverzacija sa poljoprivrednim zemljištem, nalazi se na 25. mestu, dok se pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu Branislav Bugarski nalazi na 27. mestu.
Maja Gojković prva pokrajinska predsednica?
Maja Gojković je nosilac pokrajinske liste SNS. Iako još uvek nije zvanično saopšteno, Maja Gojković bi mogla da bude sledeća predsednica Pokrajinske vlade, ukoliko SNS osvoji većinu.
Odmah ispod Maje Gojković nalazi se Igor Mirović, pa zatim Damir Zobenica na trećem mestu.

http://www.teleprompter.rs/pajtic-gura-kontroverznog-bislimija-u-pokrajinsku-skupstinu.html

Нема коментара: