среда, 23. март 2016.

Nemoć pred terorizmom uprkos svim merama

Na zgradi Ambasade Belgije u Beogradu danas su, povodom terorističkih napada u Briselu, zastave Belgije i Evropske unije spuštene na pola koplja, a ambasador Leo Das rekao je Tanjugu da je jutros od premijera Aleksandra Vučića primio tople izraze saučešća.
„Nemoći smo kada se ovakav terorizam desi uprkos svim merama koje smo preduzeli na nacionalnom nivou i u saradnji sa susedima”, rekao je Tanjugu ambasador Belgije u Srbiji Leo Das.
„Kao što je premijer Šarl Mišel rekao, plašili smo se da bi ovo moglo da se desi i nama. Veoma je važno sada podržati naše bezbednosne službe, a posebno medicinske službe koje rade non-stop pomažući ranjenima”, naveo je Das.
Ambasador navodi da je više od 1.000 ljudi ostalo zaglavljeno na aerodromu nakon eksplozija.
„Svedoci smo velike solidarnosti prema tim ljudima, pošto i taksiji, one koji nisu imali gde da odu, voze besplatno u smeštaj na privremenim lokacijama”, rekao je belgijski ambasador.

Vučić na Tviteru: Ujedinjeni u borbi protiv terorizma

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić uputio je izraze saučešća porodicama nastradalih i belgijskom premijeru, a, užasnut terorističkim napadima u Briselu, uputio je i poruku na Tviteru.
„Duboko nas je potresla vest o napadu u Brisleu. Moramo biti ujedinjeni u borbi protiv terorizma,„ napisano je na engleskom jeziku na zvaničnom Tviter nalogu premijera, prenosi Tanjug.
Vučić je izjavio danas da u Srbiji u ovom trenutku nema bojazni od teroristickih napada, da će u narednim danima biti održana sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, nakon čega će razgovarati i sa predsednikom Republike u vezi sa održavanjem sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Most na Adi i Palata Albanija u bojama belgijske zastave

Most na Adi i Palata Albanija u Beogradu večeras će, u znak solidarnosti sa žrtvama terorističkog napada u Belgiji i njihovim porodicama, biti osvetljeni u bojama belgijske zastave.
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je to simboličan način da Beograd, ali i čitava Srbija, pokažu solidarnost sa građanima Brisela.
„Na predlog premijera Srbije Aleksandra Vučića, objekti u Beogradu biće osvetljeni bojama belgijske zastave. Važno je da se svi ujedinimo i da pošaljemo poruku mira u svet”, istakao je gradonačelnik u saopštenju.
Most na Adi i Palata Albanija će biti osvetljen u bojama belgijske zastave večeras od 18 časova.

Stefanović: Policija prati razvoj događaja,spremna da reaguje

Policija intenzivno prati razvoj događaja posle napada u Briselu i spremna je da angažuje i dodatne snage, ukoliko to bude potrebno, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
Stefanović je podsetio da je Srbija već ranije podigla nivo gotovosti svih bezbednosnih snaga zbog, kako je naveo, terorističkih izazova, prenosi Tanjug.
„Policija intenzivno prati razvoj svih događaja i uputićemo sve dodatne snage tamo gde budemo smatrali da je potrebno”, poručio je Stefanović.
On je dodao da je u toku prepodneva razgovarao sa direktorom aerodroma Nikola Tesla” i da je dogovoreno da se mere na beogradskom aerodromu pojačaju, a da će policija uraditi svoj deo posla.

http://www.politika.rs/sr/clanak/351637/Ambasador-Belgije-Nemoc-pred-terorizmom-uprkos-svim-merama

Нема коментара: