среда, 23. март 2016.

Ješić iz stančića uleteo u penthaus i stančinu u Beču!

Nije ni čudo što Goran Ješić, potpredsednik Demokratske stranke (DS) i nekadašnji potpredsednik vlade AP Vojvodine i član NO pokrajinskog razvojnog fonda, pobesni svaki put kad mu se postavi pitanje u vezi sa ličnim finansijama s obzirom na to da se i te kako okoristio vršeći te funkcije.
samo nekoliko godina on je tako skućio i sebe i sve članove svoje porodice, osnovao privatno konsultantsko preduzeće, ali se počastio i stanom u Beču, te novim „audijem“!
„Alo!“ je već pisao o ovom munjevitom bogaćenju nekadašnjeg visokog pokrajinskog funkcionera, nakon čega je i počela njegova otvorena netrpeljivost prema novinarima našeg lista. Ne štedeći na uvredama, a povremeno i psovkama, Ješić ipak, svaki put previdi da objasni odakle mu novac za luksuziranje.
Sumnjivi poslovi
Da je Ješić sklapao sumnjive poslove pokazuje i primer radova na Sokolskom domu, sadašnjem Kulturnom centru u Inđiji, a koji su izvedeni tokom 2002. i 2003. godine. Naime, Ješić, koji je bio predsednik SO je ugovarao radove, za koje je deo dala Ambasada SAD, a najveći deo je finansiran iz budžeta opštine. Unutrašnje radove je aprila 2003. ugovorio sa firmom „Vizor“, koja je u julu te godine potpisala ugovor o donatorstvu vredan 250.000 dinara sa udruženjem „Medium“ iz Novog Sada, čiji je predsednik UO bio Vladimir Ješić, Goranov rođeni brat, iako je udruženje registrovano tek dva meseca kasnije!
Naime, nakon što je dugo živeo u skromnom porodičnom stanu, Ješić je poslednjih desetak godina naglo počeo da kupuje luksuzne nekretnine širom sremskog okruga. Tako bivši predsednik opštine Inđija već godinama živi u penthausu od oko 250 kvadrata u stambeno-poslovnoj zgradi u kojoj mu se nalazi i firma. Pritom je deo tog poslovnog prostora građen bez građevinske dozvole. Poseduje i stan na dva nivoa u centru Inđije. Ješićev brat Vladimir živi u vili u elitnom naselju Tatarsko brdo nadomak Novog Sada, a interesantno je da se na istoj toj adresi vodi i kompanija „Seracell“ koja se bavi matičnim ćelijama, a u kojoj je Vladimir Ješić i zaposlen.
Ješić se ni tu nije zaustavio, već je obezbedio i članove šire porodice. Naime, zatvoreni bazen u selu Putinci, između Inđije i Rume, pripada njegovom ujaku koji je pritom u vreme kupovine bio nezaposleni radnik, te se postavlja logično pitanje odakle novci za bazen?
No, kako nekretnine u Srbiji Ješiću očito nisu bile dovoljne, on je 2013. kupio i stan u Beču, i to trosoban od 116 kvadrata za, kako je sam naveo, potrebe pokretanja biznisa iz oblasti konsaltinga! Iako je u to vreme bio potpredsednik i poslanik vojvođanske vlade, kao i predsednik opštine Inđija, niko od nadležnih nije reagovao na činjenicu da je pokrenenuo i privatni biznis. I sam Ješić je u jednom intervjuu potvrdio da je paralelno uz državnu funkciju vodio i privatni biznis.
- Celog života sam radio kao konsultant, imao sam firmu u inostranstvu - kratko je rekao.
Poslednji u nizu javnosti poznat dodatak Ješićevom imetku je automobil marke „audi“, koji košta nekoliko desetina hiljada evra.
Rističević: Čavić mu zavideo
Komentarišući Ješićev imetak, poslanik Marijan Rističević ironično je poručio za „Alo!“: - U to vreme, kada je on kupovao bazen, naš najbolji plivač Milorad Čavić nije imao gde da trenira! Možda bi se Ješić dobro pokazao u plivanju i skokovima u bazen.






http://www.alo.rs/jesic-iz-stancica-uleteo-u-penthaus-i-stancinu-u-becu/41249

Нема коментара: