уторак, 22. март 2016.

Holandija veruje da će Srbija otvoriti poglavlja 23 i 24 do kraja juna

BEOGRAD - Holandija veruje da će Srbija otvoriti poglavlja 23 i 24 do kraja juna, rekao je holandski ambasador Hank van den Dol.
"Nisam promenio mišljenje u vezi sa mogućim otvaranjem poglavlja 23 i 24 u toku holandskog predsedavanja Savetom Evropske unije", rekao je Van den Dol za Politiku i podsetio da je i ranije izjavio da je to moguće.
On je rekao da nije na njemu da komentariše pozicije pojedinih zemalja, u odgovoru na pitanje o zahtevima koji stižu od Hrvatske u vezi sa poglavljem 23, ali je dodao da Holandija kao predsedavajuća stalno radi sa svim zemljama članicama kako bi se postigao dogovor.
Van den Dol je rekao da nema potrebe da se mediji obaveštavaju o svakom koraku u procesu i dodao da je potrebno da se složi svih 28 zemalja članica da bi se donela odluka o otvaranju poglavlja.
Politika prenosi i stav francuske ambasadorke u Srbiji Kristin Moro, koja je za taj list rekla da je njena zemlja već dala pristanak da se otvori poglavlje 23.
Politika podseća i da je američki ambasador Kajl Skot prekjuče preneo premijeru Aleksandru Vučiću poruku da će Vašington snažno podržati Srbiju u evrointegracijama.

http://www.rtv.rs/sr_lat/politika/holandija-veruje-da-ce-srbija-otvoriti-poglavlja-23-i-24-do-kraja-juna_701146.html

Нема коментара: