понедељак, 21. март 2016.

Gladni nemaju potencijal da se pobune

BEOGRAD - Oni koji neće da glasaju za našu politiku, neka glasaju za Aleksadra Vučića, izjavio je lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić i istakao da ne želi glas onih koji smatraju da je u Srbiji odlično.
U mandatu vlade Mirka Cvetkovića imali smo 499.000 siromašnih građana, onih koji ne mogu da žive od svojih primanja i kojima je potrebna zaštita države, a danas imamo gotovo 650.000, rekao je Tadić za Politiku.
Upitan da li misli da je medijska obmana toliko jaka da ljudi više veruju televiziji nego tome ako skapavaju od gladi, Tadić je pojasnio, kako je rekao, "kao psiholog" da oni koji skapavaju od gladi nemaju potencijal da se pobune i da bilo šta kažu u javnom životu, da je tako svuda u svetu, kroz istoriju čovenstva.
On smatra da će Savez za bolju Srbiju sa Nenadom Čankom i Čedomirom Jovanovićem na izborima 24. aprila postići bolji rezultat nego što je pre dve godine dobila njegova koalicija sa Čankovom Ligom, već i samim tim što su sada pojačani za LDP.
Uveren je i da će cenzus preći, kako kaže, nacionalističke i antievropske stranke, pa će se svakako posle ovih izbora promeniti struktura srpskog parlamenta, a aktuelni premijer Aleksandar Vučić doživeće iznenađenje.
Vučić će imati, smatra Tadić, velikih problema da formira vladu kakvu je mislio da će formirati kad je ušao u vanredne izbore.
Ukoliko budemo imali iole fer kampanju, ne mislim da će imati većinu ni sa socijalistima, ali tu rečenicu sada ne kovertiram kao u šahu. Ukoliko ne budemo imali fer kampanju, naravno, sve je moguće, rekao je Tadić.
Lider SDS izneo je zamerke na rad medija, ocenjujući da je većina – režimska.
Navodi, između ostalog, da RTS kao javni servis vodi „sramnu" uređivačku politiku: „Ne dozvoljava opoziciji da uopšte priđe tom mediju. Ja sam poslednji intervju za RTS dao pre godinu dana..."
Tadić je napomenuo da ne postoje razlozi zbog kojih bi ušao u vlast sa Vučićem.
Već sam odbio ulazak u Vučićevu vladu, iako sam posle prošlih izbora imao čak i sugestije iz izvesnih krugova Evropske unije da se pridružim vladi, rekao je Tadić.


http://www.rtv.rs/sr_lat/izbori-2016/tadic-gladni-nemaju-potencijal-da-se-pobune_700840.html

Нема коментара: