уторак, 22. март 2016.

EU integracije nisu sredstvo za rešavanje sporova

Šef odbora za evropske poslove nemačkog Bundestaga Gunter Krihbaum izjavio je danas u Beogradu da proces evropskih integracija nije sredstvo za rešavanje bilateralnih sporova i dodao da je optimista da će Srbija uskoro otvoriti poglavlja  23 i 24 o u pregovorima o članstvu sa EU.

"Ako se zaista radi o evropski značajnim pitanjima o tome treba da odluči Evropska komisija, a ako se dodje do zaključka da je reč o bilateralnim pitanjima postoji mogućnost da se zemje obrate medjunarodnom sudu", rekao je Krihbaum posle razgovora sa premiejrom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare, Vučić je rekao da bilateralne odnose treba rešavati bilateralnim putem, a da je evropska agenda za evropske organizacije i institucije.
Vučić i Krihbaum osudili su danas u Beogradu terorističke napade u Briselu i izrazili saučešće belgijskoj vladi i narodu.

"Užasnuti smo strašnim dogadjajima i osudjujemo terorističke akte", rekao je šef Odbora za evropske poslove nemačkog Bundestaga Krihbaum, dodajući da je u Beograd stigao upravo preko Brisela.

Premijer Srbije je rekao da je uveren da će Evropa i ceo svet uspeti da nadju pravi odgovor na te dogadjaje.

"Ne smem da paničimo, unosimo nered u svoje društvo i da menjamo način života jer je upravo to ono što teroristi žele da postignu", istakao je Vučić.

On je dodao da je zbog poplava i migracija već podignuta "funkcionalna operabilnost" bezbednosnih snaga Srbije i da treba preduzeti sve mere da se zaštite ljudi, ali je dodao da nikada ne postoje stoprocentne garancije.  

http://beta.rs/vesti/politika-vesti-srbija/28027-eu-integracije-nisu-sredstvo-za-resavanje-sporova

Нема коментара: