четвртак, 24. март 2016.

Војска уређује школски парк

ЗРЕЊАНИН: Групу зрењанинских војника и запослених у Основној школи “Јован Цвијић” ни киша није спречила да уређују парк у дворишту ове зрењанинске образовне установе.
- Ово су радови у оквиру локалног пројекта цивилно - војне сарадње под називом “Уредимо школска дворишта”. Два дана ћемо бити у “Цвијићу”, ради уређења парка у школском дворишту, а већ се планирају и акције у априлу. Идеја је помоћ школама и сарадња у стварању лепшег амбијента, а уједно и промоција Војске Србије - каже за “Дневник” мајор Раде Даљевић из Команде уза развој Банатске бригаде, једног од учесника пројекта.У ОШ “Јован Цвијић” истичу да је ово само наставак успешно започете сарадње.
- Ми од прошле године успешно сарађујемо, било је и едукације и манифестација у којима смо заједно учествовали, а сада заједнички уређујемо парк који је изграђен још 1960. године, у акцији родитеља тадашњих ђака. Ми смо једина школа у граду која, захваљујући нашим ангажованим претходницима, у свом дворишту има предиван парк, и наша је обавеза да то наслеђе одржавамо и негујемо - каже директорица ОШ “Јован Цвијић” Биљана Јованов.

http://www.dnevnik.rs/vojvodina/vojska-uredjuje-skolski-park

Нема коментара: