четвртак, 24. март 2016.

Afera ljubavnica

Predsednik opštine Sjenica Hazbo Mujović, izjavio je, povodom afere prisluškivanja telefonskih razgovora, da je reč o pokušaju njegovog političkog urušavanja i zatražio od premijera Srbije Aleksandra Vučića da ga zaštiti.
Pre nekoliko dana na Youtubeu i Facebooku pojavili su se tonski snimci Mujovićevog telefonskog razgovora sa jednom ženskom osobom, navodno ljubavnicom. U međuvremenu, najavljeni su novi snimci njega i njegovih bliskih saradnika.
Mujović je u izjavi za Glas zapadne Srbije istakao da su svi razgovori tonski obrađeni i montirani i dodao da zna šta je kada pričao.
"Postoje rečenice i reči koje ja nikada nisam izgovorio niti osoba sa druge strane. Ovim snimkom želeli su da prikažu da ne zaslužujem da živim, a kamoli da vršim neku javnu funkciju", rekao je on.
Poruka državi i državnim organima, kaže Mujović, čije je osnovni zadatak da štite ustavni poredak, jeste da pomognu svim ljudima koji su stanovnici Srbije.
"Tražim da stanovnici ovog regiona budu ravnopravno tretirani kao i svi ostali u Srbiji, da ovde važe isti zakoni kao i u drugim mestima i da tužilaštvo, sudstvo i policija krenu hrabro u obračun sa kriminalom, da ne štite više kriminalne grupe i ne rade pod uticajem političkih partija", izričit je Mujović.
Ovo je, naveo je, krivično delo.
 "Povređena su moja Ustavom zagarantovana prava i ljudi sa kojima sam komunicirao. Tražim od svih institucija i organa, a prevashodno od premijera Aleksandra Vučića da zaštiti mene i stanovnike opštine Sjenice i sve stanovnike Srbije, kako ne bi bili izloženi ovakvom linču i stubu srama", izjavio je Mujović.
Strepi, kaže, od toga da se u određenom trenutku može pojaviti mnogo drugih montiranih razgovora.
"Tehnologija i tehnika je otišla toliko daleko da se sve na svetu može montirati i predstaviti kao verodostojno", naglasio je Mujović.
On ističe da je u prethodnom periodu bio meta medijskog linča.
"Naručivani su negativni tekstovi za razne portale, časopise i nedeljnike. Naše aktivnosti su dovele do toga da smo Sjenicu promenili za 180 stepeni na bolje. Postigli smo to da ona počinje da liči na mali urbani gradić, nalikuje na zapadnoevropske gradiće podno Alpa", rekao je Mujović.
Na pitanje ko su ljudi, koji su spremni da posegnu za takvim sredstvima, Mujović kaže da se radi o tajkunima koji se bave kriminalnim aktivnostima i koji žele da na taj način prigrabe materijalnu korist.
"Jedan od njih želi da park, koji se nalazi u samom centru grada, uz njegov restoran, pripoji sebi, a on vredi nekoliko miliona dolara. Iz pouzdanih izvora sam dobio informaciju da ukoliko me sruše sa ove funkcije i dovedu drugu opciju na vlast, da će dobiti na poklon park u trajno vlasništvo", objašnjava Mujović.
Prema njegovim rečima, poruka građanima Sjenice je takva da jedna politička opcija i njeni kriminalni pomagači mogu da predsednika opštine napadaju, likvidiraju, da mu zapale putnički automobil, presretnu ga u gradu i napadnu motkama i da ga niko ne može zaštiti.
Mujović kaže da nastala situcija narušava odnose i u porodici i da ga direktno stavlja u sukob sa ljudima koji su u određenom trenutku bili spremni da stanu uz njega.

http://mondo.rs/a886824/Info/Srbija/Hazbo-Mujovic-prisluskivanje-ljubavnica.html

Нема коментара: