уторак, 8. септембар 2015.

Vučić stoji iza objavljivanja snimka Dačićevog sastanka sa narko-bosom

Premijer Srbije, Aleksandar Vučić, stoji iza objavljivanja tajnih snimaka sa sastanaka Ivica Dačića i vrha MUP-a sa narko-bosom Mišom Bananom. Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) objavila je danas nekoliko tajnih snimaka na kojima se vide ljudi iz vrha MUP-a kako se sastaju sa narko-bosom Mišom Bananom. Na snimcima se vidi i sastanak Ivice Dačića sa Mišom Bananom. Vučić znao za snimke Sociolog Jovo Bakić izjavio je sredinom maja meseca na tribini nedeljnika “Vreme” da mu je Vučić lično pokazao Dačićev obiman dosije, sa kojim, kako je naveo, premijer ucenjuje ministra spoljnih poslova. - Tu su razne fotografije i transkripti razgovora Ivice Dačića, Vanje Vukića, koji mu je bio državni sekretar dok je bio ministar unutrašnjih poslova, i Ivice Tončeva, te njihovi susreti sa gospodinom Radulovićem, zvanim Miša Banana, rekao je Bakić na tribini “Vremena” sredinom maja meseca.



Koincidentno, upravo su objavljeni snimci sastanaka između Miše Banane i Ivice Dačića, Vanje Vukića i Ivice Tončeva.
Iz Vučićevog kabineta oštro su demantovali Bakićeve navode.
Bakić je ostao pri svojoj tvrdnji, iako su u Vučićevom kabinetu demantovali ovaj događaj. On je u izjavi za “Danas” ranije opisao susret s Vučićem kada mu je omogućio uvid u Dačićev dosije.
- Bilo je to 2012. godine u vreme dok je Aleksandar Vučić bio prvi potpredsednik vlade i koordinator službi bezbednosti. Neposredno pre našeg sastanka u zgradi Vlade Srbije, na televiziji sam izjavio da mi deluje da Dačić zaobilazi istinu kada je kazao da ne poznaje Mišu Bananu. To je i sam Dačić potvrdio, takođe pre mog sastanka sa Vučićem, istakao je Bakić.
Bakić je tvrdio da mu je Vučić svojeručno pokazao dosije Ivice Dačića “očigledno da bih ja o tome pričao na televiziji”.
Prema njegovom mišljenju, premijer nije nadležnim organima dostavio informacije iz dosijea, već ih je sačuvao za sebe kako bi mogao da vlada uz pomoć ucena.
- Poseban način vladavine čoveka koji se zove Aleksandar Vučić jeste ucena. On voli da se okruži ljudima koje može ucenjivati, a Ivica Dačić je klasičan slučaj, rekao je Bakić.
Reakcija vidovitog Vučića
Vučićeva reakcija na objavljene snimke bila je posebno interesantna.
On je novinarima u Berlinu rekao da nije upoznat sa snimcima, ali da su MUP i Tužilaštvo sve te podatke imali već ranije.
- Baviću se time za tri dana kada se vratim, dodao je Vučić.
Vidoviti premijer je rekao da je znao i da je već jednom rekao da “čim napusti zemlju neko grdno čudo mora da se desi”.
Ako znamo da Vučić slaže čim zine, veoma je teško poverovati da Vučić nikada nije video te snimke. Naročito uzmimo u obzir tvrdnje Jove Bakića koji je detaljno opisao snimke koji su upravo objavljeni.
Dakle, jedini zaključak koji možemo da izvedemo jeste taj da Aleksandar Vučić stoji iza objavljivanja tajnih snimaka.
Obaveštajci napravili snimke
Kako se navodi u izveštaju KRIK-a, snimke su napravili “agenti srpske obaveštajne agencije”. Ako znamo da Aleksandar Vučić u potpunosti kontroliše srpske obaveštajne službe, opet dolazimo do zaključka da Aleksandar Vučić stoji iza objavljivanja snimaka.
To je svima jasno, ali svi ćute.
Dačićeva reakcija
Bivši ministar unutrašnjih poslova, Ivica Dačića, rekao je da nije reč o tajnom sastanku, već o tajnom snimanju. On je nagovestio da “neko” stoji iza objavljenih snimaka, ali nije želeo da otkrije ko tačno.
- Ovde nije reč o tajnom sastanku već tajnom snimanju. Umesto da štite i kontraobaveštajno pokrivaju ministra MUP-a, zamenika premijera i člana Saveta za nacionalnu bezbednosti, oni ga tajno snimaju. I ne obaveštavaju me da je on sumnjiva ličnost, a kelnera izbacuju jer ne prolazi bezbednosnu proveru. U to vreme on nije bio u beloj knjizi organizovanog kriminala, a krivična prijava je podignuta tek 5. februara 2011 godine. Zašto se sve čuvalo i pripremalo, za zloupotrebu i ucenjivanje?! Ako si sa mnom, onda si dobar, ako nisi onda ćeš biti meta napada. Ovde nema ničeg novog, ovo je sve već viđeno i sto puta se puca na mene istim metkom. Sve ovo ima i policija i BIA i tužilaštvo, a cilj je sada, što su i najavili, da padne Vučiceva vlada. Još jedan promašaj, izjavio je Dačić za “Kurir”.
Prvo, Dačić je rekao da te snimke neko koristi za ucenjivanje, ali tog čoveka nije imenovao. Ko “nevinog” Dačića već godinama ucenjuje sa tim snimcima? Zašto Dačić ćuti?
Drugo, Dačić kaže da ti neimenovani ucenjivači žele da sruše Vučićevu vladu. SPS nije ni bio potreban Vučiću u vladi. Vlada ne može da padne dok god ima većinu u Skupštini. Da Vučić izbaci Dačića iz vlade, vlada ne bi pala.
Vukićeva reakcija
Bivši državni sekretar u MUP-u Vanja Vukićtvrdi u izjavi za “Kurir” tvrdi da iza objavljivanja snimaka stoji Demokratska stranka.
- Ne želim da komentarišem snimak jer se iz njega sve jasno vidi. Sve je ovo urađeno u interesu jedne političke organizacije a to je Demokratska stranka. Ona je imala svoje policajce, inspektore, istrage i to kako bi ucenjivala svoje političke protivnike, koaliciine partnere pa čak i partijske drugove. Onog trenutka kada je DS izgubila te poluge moći ona se i sama urušila. Pritisci su najveći bili 2012. godine prilikom formiranja tadašnje vlade da bi je formirali sa DS ali Ivica Dačić tim pritiscima nije podlegao.To su bili samo pojedinci a ne i sistem. Danas su stvari drugačije i ti pojedinci ne mogu da sprovode svoje privatne istrage. Sve je ovo bilo usmereno na Ivicu Dačića i SPS kako bi se kriminalizovalo njegovo okruženje. Ovo je prvi put od 2000. godine da najjača politika stranka ima svog ministra policije, što joj omogućava da se sistem reši tih pojedinaca i oni maju svu podršku SPS, kaže Vukić.
Dobro je Vukić rekao. DS je “imala” (prošlo vreme) svoje policajce i inspektore. Međutim, sada te iste inspektore i policajce ima SNS. Pa čak i da ojađena Demokratska strank stoji iza objavljivanja snimka, postavlja se pitanje interesa. Koji bi bio interes DS-a da objavi te snimke? Izalazak SPS-a iz vlasti ni na koji način ne bi poljuljao Vučićevu većinu u Skupštini.
Svi dokazi ukazuju na to da Vučić stoji iza objavljivanja snimaka. Zbog čega svi ćute? Kakvi još snimci postoje? Kakvi snimci postoje o Aleksandru Vučiću i ostalim političarima? Gde su snimci na kojima se vidi kako Andrej Vučić napada Žandarmeriju? Gde su snimci iz splava “River” na kojima se vidi kako Danilo Vučić napada golmana Vladimira Stojkovića?


http://www.teleprompter.rs/vucic-stoji-iza-obljavljivanja-snimka-dacicevog-sastanka-sa-narko-bosom.html

Нема коментара: