четвртак, 2. јул 2015.

OPLJAČKAN OLIVER DULIĆ: Lopovi polupali staklo dok je vodio ćerkicu u vrtić!

Dulić je potvrdio da je opljačkan i da mu je veoma žao što mu je ukraden kompjuter, budući da se u njemu nalaze slike njegove ćerke
Oliveru Duliću, nekadašnjem ministru za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja, nepoznati lopovi obili su automobil „škoda superb“ kojim je dovezao ćerkicu u vrtić i iz vozila mu odneli laptop, novčanik i dokumenta.
Pljačka se dogodila 29. juna oko 8 sati ispred vrtića koji pohađa Dulićeva trogodišnja ćerka Mia.
"Razbojnik je iskoristio trenutak kada je Dulić sa ćerkom ušao u vrtić. Odmah je razbio suvozačevo staklo i sa sedišta uzeo torbu. U tašni je bio laptop, dokumenta, novčanik sa izvesnom svotom novca, nekoliko USB-ova... ", kaže naš izvor blizak istrazi.
On dodaje da nije ništa čudno što je Duliću obijen automobil ispred vrtića, jer lopovi tu i najčešće pljačkaju vozila, koristeći odlazak roditelja do predškolskih objekata.
Oliver Dulić je potvrdio da mu je opljačkan automobil i da mu je veoma žao što mu je ukraden kompjuter, budući da se u njemu nalaze slike njegove ćerke, gotovo od njenog rođenja.
- Bio sam iznenađen kada sam video da mi je automobil opljačkan ispred vrtića. Nije mi žao ni dokumenata niti novca, žao mi je zbog slika ćerke koje sam sakupljao u laptopu maltene otkako se rodila. Još gore mi je što te slike nigde nisam iskopirao i sačuvao - izjavio je Dulić.
Na naše pitanje da li je eventualno u kompjuteru imao neka dokumenta koja su mu potrebna za njegovu odbranu u Specijalnom sudu, pred kojim je optužen za malverzacije prilikom izdavanja dozvola za rad preduzeću „Nuba invest“, Dulić je odgovorio negativno.
"Nema zaista nikakvih dokumenata. U kompjuteru su mi važne samo fotografije", rekao je bivši ministar.
Suđenje zbog „Nuba investa“

U Specijalnom sudu se protiv Olivera Dulića vodi proces zbog optužbi za zloupotrebe prilikom izdavanja dozvola za rad preduzeću „Nuba invest“.
Sa njim na optuženičkoj klupi se nalaze i njegov tadašnji zamenik Nebojša Janjić i tadašnji direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak. Optužnicom se Dulić, Janjić i Drobnjak terete da su prilikom izdavanja lokacijskih i građevinskih dozvola za postavljanje mreže optičkih kablova investitorima linijskih infrastrukturnih objekata telekomunikacione mreže pribavili imovinsku korist u iznosu od preko osam miliona dinara. Na taj način su izvršili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja, za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.
(Alo)

http://www.kurir.rs/crna-hronika/opljackan-oliver-dulic-lopovi-polupali-staklo-dok-je-vodio-cerkicu-u-vrtic-clanak-1841623

Нема коментара: