среда, 13. мај 2015.

Makedonski ministri podnose ostavke

Glavni akteri afere "bomba" u Makedoniji ministarka policije Gordana Jankulovska, šef Službe državne bezbenosti Sašo Mijalkov i ministar saobraćaja Mile Janakievski podneli su ostavke, koje će pred Sobranjem biti obrazložene na prvoj sledećoj sednici.
Jankulovska i Janakievski nisu dali obrazloženje za svoje ostavke, a šef Službe državne bezbednosti je napisao da ima mnogo pritužbi na rad i da ne želi da smeta Vladi. Sašo Mijalkov je naglasio da će nastaviti da radi u skladu sa svojim principima i ubeđenjima.
Uvek ću biti tu za Makedoniju i naš narod”, naveo je Mijalkov.
Ostavka je usledila samo tri dana nakon sukoba u Kumanovu, gde je poginulo osam policajaca, a nedelju dana nakon sukoba demonstranata i policije na ulicama Skoplja.
Gruevski je Sobranju dostavio predlog za izbor dva nova člana Vlade - umesto Jankulovske za novog ministra MUP-a predložio je Mitka Čvakova, a umesto Janakijevskog Vladu Misajlovskog, javila je MIA.
Čakov je aktuelni direktor Biroa za javnu bezbednost, a Misajlovski je direktor Javnog preduzeća za državne puteve.
Predsednik Sobranja Trajko Veljanovski je novu sednicu Sobranja zakazao za sredu u 13 časova.
Istovremeno u Skoplju su nastavljeni antivladini protesti u kojima građani traže odgovornost za prikrivanje ubistva mladića Martina Neškoskog na slavljeničkom mitingu VMRO-DPMNE pre dve godine u Skoplju. Njega je, kako je obelodanila opoziciona SDSM Zorana Zaeva na smrt pretukao policajac koji je te noći bio na dužnosti.
Novinarka N1 Gordana Bjeletić prati situaciju u Makedoniji.


http://rs.n1info.com/a59851/Svet/Makedonija-Smenjena-ministarka-policije.html

Нема коментара: