субота, 31. јануар 2015.

RAZOTKRIVANJE: Krivična prijava protiv Tadića, Đilasa i Dinkića

Konačna istina: Radisav Rodić podneo Specijalnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv nekadašnjeg predsednika Srbije i DS i njegovog zločinačkog udruženja, u kojoj se do detalja opisuje način funkcionisanja ove krimi-grupe

BEOGRAD - Osnivač i vlasnik dnevnih novina Kurir i Glas javnosti i nedeljnika Grom Radisav Raja Rodić zakazao je konferenciju za novinare u nedelju 1. februara 2015. godine u 12 časova u Pres-centru UNS u Knez Mihailovoj broj 6 povodom krivične prijave koju je podneo Specijalnom tužilaštvu protiv Borisa Tadića i njegovog zločinačkog udruženja zbog, kako navodi, terora nad vlasnikom medija u Srbiji.

Izdali nalog za Rodićevo hapšenje

Podsetimo, Rodić je uhapšen 27. oktobra 2009. godine. Nalog za njegovo hapšenje izdali su tadašnji predsednik Republike Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić, po nagovoru Mlađana Dinkića, tadašnjeg ministra finansija i predsednika G17, uz prećutnu saglasnost i znanje tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova i prvog potpredsednika Vlade Srbije i predsednika Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića.

Krivična prijava koju je Rodić podneo Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal do detalja opisuje način funkcionisanja ove kriminalne grupe, koju su činila 23 lica koja su tada (a neka i danas) zauzimala najviše državne funkcije, brutalno ih zloupotrebljavajući u funkciji političke odluke motivisane ličnim interesima Borisa Tadića i Mlađana Dinkića.


U grupi i Petrović, Vučićević...

Ovu grupu činili su, pored pobrojanih, i Dragan Đilas, tadašnji gradonačelnik Beograda i potpredsednik Demokratske stranke, Dušan Petrović, tadašnji potpredsednik Demokratske stranke, Branko Lazarević, tadašnji šef kabineta Ivice Dačića, Dragan J. Vučićević, tada suvlasnik u dnevnom listu Pres, Svetomir Marjanović, takođe suvlasnik u dnevnom listu Pres, Snežana Malović, tadašnji ministar pravde, Milorad Veljović, tadašnji i sadašnji direktor policije, Dijana Dragutinović, tadašnji ministar finansija, Vesna Aleksić, tadašnji direktor poreske policije, Dragutin Radosavljević, tadašnji direktor Poreske uprave, i Dejan Erić, tadašnji šef poreske policije za Beograd.

Na konferenciji za medije novinarima će biti dati detalji krivične prijave sa imenima svih predloženih svedoka.

Zanemeli
ODGOVORILA SAMO TADIĆEVA SAVETNICA, VUČIĆEVIĆ VREĐAO

Od svih osoba koje je Radisav Rodić spomenuo u svojoj krivičnoj prijavi juče smo dobili samo odgovor od Marine Komad, savetnice Borisa Tadića. Ona je rekla da je Rodić izneo potpune neistine, na koje će Boris Tadić odgovoriti na sudu.

- Tadić će iskoristiti sve zakonske mogućnosti da se zaštiti od iznetih kleveta i da oni koji su ih izneli za to budu zakonski kažnjeni. Plasiranje ovih neistina očigledno služi skretanju pažnje sa aktuelne priče o cenzuri i pritiscima na medije - rekla je Marina Komad i dodala da će se Boris Tadić uskoro obratiti javnosti povodom ove teme. Nekadašnji urednik Presa Dragan J. Vučićević, uz niz uvreda upućenih našoj novinarki, rekao je da neće da odgovara na postavljena pitanja.
Prijava je potkrepljena sa 315 dokumenata i izjavama 224 svedoka

- saslušanje osam tadašnjih članova Saveta za nacionalnu bezbednost
- saslušanje šest tadašnjih članova Biroa za koordinaciju službama bezbednosti
- saslušanje šest službenika policijske uprave MUP Srbije
- saslušanje osam dežurnih istražnih sudija
- saslušanje 64 poreska policajca
- saslušanje 45 poreskih inspektora
- saslušanje 15 tužilaca okružnog – višeg tužilaštva u Beogradu
- saslušanje 24 sudije Apelacionog suda u Beogradu
- saslušanje 10 apelacionih javnih tužilaca u Beogradu
- saslušanje pet republičkih javnih tužilaca u Beogradu
- saslušanje ostala 33 svedoka progona Radisava Rodića

http://www.kurir.rs/crna-hronika/razotkrivanje-krivicna-prijava-protiv-tadica-dilasa-i-dinkica-clanak-1671341

Нема коментара: