среда, 14. јануар 2015.

Odložen početak suđenja Janjiću i Brežančiću

U Specijalnom sudu u Beogradu je zbog obustave rada advokata ponovo odložen početak suđenja vlasniku preduzeća "MB Gas oil" Miletu Brežančiću i nekadašnjem pomoćniku ministra zaštite životne sredine i prostornog planiranja Nebojši Janiću. Naredni termini suđenja su 12. i 13. februar.


Optužnicom tužilaštva za organizovani kriminal Brežančić i Janjić terete se za primanje i davanje mita i zloupotrebu službenog položaja u vezi sa izgradnjom Brežančićevog preduzeća na zemljištu šećerane Dimitrije Tucović, koje je u državnom vlasništvu, prenosi Tanjug.

Brežančić i Janjić se terete da su krivična dela izvršili u vezi sa izdavanjem urbanističkih dozvola za izgradnju pristana, pretakališta, gasovoda i skladišta za Brežančićevo preduzeće MB Gas na zemljištu šećerane Dimitrije Tucović koje je u državnom vlasništvu.

Brežančića tužilaštvo tereti da je dao mito od 2.000 evra Janjiću da bi mu izdao upotrebnu dozvolu za ceo objekat i sticanje prava korišćenja gradskog građevinskog zemljišta od 1 hektara 41 ar i 91 metar kvadratni na zemljištu šećerane.

Vrednost objekta za koje je nezakonito izdata građevinska i upotrebna dozvola je 12.206.411 evra.
Zbog ove istrage, Janić je bio uhapšen 2. oktobra 2013. godine i proveo je nešto više od mesec dana u pritvoru, a Brežančić mesec i 10 dana.

Nebojša Janjić bio je pomoćnik ministra životne sredine i prostornog planiranja Olivera Dulića i savetnik gradonačelnika Subotice, član opštinskog veća i pomoćnik direktora za investicije pri Direkciji za izgradnju grada Subotice.

Od oktobra 2012. do aprila 2013. godine obavljao je dužnost pomoćnika gradonačelnika Subotice Modesta Dulića, zadužen za oblast investicija, urbanizam i komunalno uređenje.

U oktobru 2012. godine tužilaštvo je pokrenulo postupak protiv Janjića, Dulića i bivšeg direktora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka u vezi sa izdavanjem dozvole slovenačkoj firmi "Nuba invest" za postavljanje optičkih kablova.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/135/Hronika/1798615/Odlo%C5%BEen+po%C4%8Detak+su%C4%91enja+Janji%C4%87u+i+Bre%C5%BEan%C4%8Di%C4%87u.html

Нема коментара: