субота, 31. јануар 2015.

BAHATE POLITIČARKE: Trivanka i Vukomanovićka se vozaju u državnim limuzinama

Dijana Vukomanović
Šta bi od Vučićeve odluke da se oduzmu službene limuzine funkcionerima kojima nisu potrebne? Ništa. Danas se svako može vozati državnom limuzinom, pa čak i Trivanka koja je tek postala državna službenica. Ne zna se ko je gori –  političari ili političarke!

Šefica poslaničke grupe SPS-a Dijana Vukomanović o državnom trošku se voza skupštinskom limuzinom od kuće do posla i nazad.



FOTO: Blic
Vukomanovićeva koristi službeni auto i za druge potrebe. Tako su je novinari uslikali da je njime došla na
Svetosavski bal u Narodnom pozorištu i otišla kad se završio. Vozač ju je sve vreme čekao. Po nju dolazi službeni vozač na Bežaniju, u opštini Novi Beograd, gde stanuje, odakle je vozi do centra grada, odnosno do parlamenta. Vozač je čeka i kada završi posao u Skupštini vozi je do odrednice koju ona kaže, a potom kući.

Dijana Vukomanović na ovaj način krši i politiku štednje i propise. Prema skupštinskom pravilniku, pravo na upotrebu službenog vozila praktično 24 časa dnevno imaju isključivo nosioci dve funkcije – predsednik i generalni sekretar. Poslanici, pa i šefovi grupa službeni auto mogu da koriste tokom radnog dana za obavljanje poslova iz nadležnosti Skupštine.





Samo što je postala državna službenica i to vršilac dužnosti direktora, ni manje ni više, Jelena Trivan je dobila službeni automobil!

Trivanka po preuzimanju funkcije nije pred fotoreporterima želela da uđe u svoju državnu limuzinu, već je odšetala 300 metara dalje, do zgrade “Službenog glasnika” gde ju je čekala državna limuzina.

Pročitaj: Šta radi službeno vozilo Vojske ispred Gašićeve privatne firme?

Šta bi sa Vučićevom borbom protiv zloupotreba službenih automobila sa početka premijerskog mandata?


http://www.teleprompter.rs/bahate-politicarke-trivanka-vukmanovicka-se-vozaju-u-drzavnim-limuzinama.html





Нема коментара: